Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u pragu

Vučić se svađao s hrvatskim novinarima: 'Zagreb neće voditi politiku Beograda'

Beograd: Promocija kompleta knjiga "Sabrana djela Milorada Ekmečića" održana u Dom Vojske Srbije
Foto: M.K.
1/4
06.10.2022.
u 16:42

Hrvatski novinari podsjetili su Vučića kako se na naslovnicama srpskih tabloida Hrvatsku uspoređuje s NDH, na što je on komentirao da nema "svoje naslovnice" te pitao novinare govore li o njemu ili o srpskim medijima.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Pragu je izjavio da je Hrvatska sama sebe pohvalila zbog toga što Zapadni Balkan nije izuzet od sankcija EU na uvoz ruske nafte, komentirajući kako Zagreb samo radi svoj posao, isti koji obavlja od 1941.

Iako je Europska komisija prvobitno predložila izuzetak kad je riječ o snabdijevanju iz Jadranskog naftovoda, na inzistiranje pojedinih država taj je prijedlog odbijen zbog stava da ne postoji opravdanje da Srbija bude izuzeta. S obzirom na to da Srbija ne uvodi sankcije, smatraju kako ne bi trebala profitirati od derogacije, a ostale su se države članice složile s tim stavom, rekao je diplomatski izvor uključen u razgovore o novom paketu sankcija, a prenosi N1.

“Neke zemlje EU-a su izuzete, poput Bugarske, Mađarske… Srbija nije. Hrvatska je samo radila svoj posao koji radi već desetljećima”, rekao je Vučić uoči početka samita u Pragu, optuživši pritom hrvatske medije da su izmislili njegovu izjavu da je Zagreb kriv. Ponovio je kako Hrvatska samo radi "sve ono što je radila prethodnih 70, 80 godina" te pojasnio kao ju on ne krivi za sankcije.

Hrvatski novinari podsjetili su Vučića kako se na naslovnicama srpskih tabloida Hrvatsku uspoređuje s NDH, na što je on komentirao da nema "svoje naslovnice" te pitao novinare govore li o njemu ili o srpskim medijima. Na pitanje zašto krivi Hrvatsku kada je Srbija ta koja odbija uvesti sankcije Ruskoj Federaciji, Vučić je odgovorio da Zagreb neće voditi politiku Beograda.

“Vodit će je građani Srbije preko slobodno izabranih predstavnika, a protiv svih onih koji misle da mogu Srbiji nametati svoju volju”, poručio je, ističući ponos činjenicom da je Srbija, kako je rekao, slobodarska zemlja koja sama donosi svoje odluke. Dodao je kako će u današnjim susretima s europskim dužnosnicima u Pragu biti "pristojan, odgovoran, ozbiljan i dalekosežan" te odbacio mogućnost da će doći do prekida razgovora o članstvu Srbije u EU.

Podsjetimo, u Pragu se danas održava prvi sastanak Europske političke zajednice, na kojemu sudjeluju 44 zemlje, a na kojemu će Vučić održati brojne sastanke sa svjetskim čelnicima.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.


Komentara 5

DI
Diesel
17:31 06.10.2022.

Bitno je da ti vodis Seseljevu politiku u 2022?

CR
Croatiadobola
17:31 06.10.2022.

Neutralnost nije sjedenje na dvije stolice. Tito je to radio sa stilom, snagom i potporom cijelog trećeg svijeta.....sa svim što ti nemaš. Za švicarsku neutralnost se ne čuje al tvoja je neutralnost obojena ruskim bojama za svaki slučaj. Ministri neutralnih zemalja ne nazivaju svoje susjede pogrdnim prostačkim imenima.

FU
Fusnota
17:23 06.10.2022.

Gdje su martićevći sa povicima. Stiže ZIMAAAA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije