Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pirovac

Vrdoljak obišao bespravno sagrađeno naselje Glavičicu

ivan vrdoljak, pirovac (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/8
27.03.2012.
u 13:00

Predstavnici vlasnika bespravno sagrađenih objekata upoznali su ministra s tijekom postupka legalizacije i preprekama i problemima na koje su nailazili

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Ivan Vrdoljak posjetio je u utorak Šibensko-kninsku županiju. Tom prigodom obišao je bespravno sagrađeno vikendaško naselje Glavičica u općini Pirovac.

Iz ministarstva podsjećaju da se naselje počelo formirati krajem 70-ih godina 20. stoljeća. Vlasnici objekata, njih oko 150, pokrenuli su legalizaciju cijelog naselja uz potporu lokalne samouprave. Prostorni plan uređenja općine Pirovac koji je donijelo Općinsko vijeće Pirovca sadrži i sanacijski plan Glavičice što je bila početna točka u procesu legalizacije.

Predstavnici vlasnika bespravno sagrađenih objekata upoznali su ministra s tijekom postupka legalizacije i preprekama i problemima na koje su nailazili.

Ministar će potom u pratnji građevinskog inspektora posjetiti lokaciju na Murteru na kojoj se nalazi nekoliko građevina za koje je Građevinska inspekcija donijela rješenja o uklanjanju.

Budući da je gradnja počela nakon 21. lipnja 2011., u ovom se slučaju građevina neće moći ozakoniti prema Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama koji predviđa tu mogućnost za građevine sagrađene do spomenutog datuma, napominju iz ministarstva.

Komentara 5

DU
Dudek
14:22 27.03.2012.

Jeli to to taj minista što je prijavio u svoju imovinu pokvareni diječiji bicikl? Ruga se nama poreznim obaveznicima sa tim svojim prostačkim činom.To nam je ministar. Sramota!

NE
neverane
15:09 27.03.2012.

Dobro se nagledao slika i naslušao priča,pa pravac na peku i u Zagreb.A vama dolje,jedna debela figa.

ZA
zagrebHR
23:24 27.03.2012.

ovo je biser, ministar obilazi bespravne objekte koji se idalje grade i koga briga za taj datum 21.6, i dalje svako gradi kako mu se prohtije a Vrdoljak to obilazi i dava potporu bespravnim graditeljima, ovo je stvarno idiotarija, veća i od one da je prijavio bicikl u imovinsku karticu, sad napadaju Marinu Matulović Dropulić radi afera, ona je bila prava ministrica u odnosu na ovog idiota sa biciklom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije