Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti

Vrdoljak obišao bespravno sagrađeno naselje Glavičicu

Predstavnici vlasnika bespravno sagrađenih objekata upoznali su ministra s tijekom postupka legalizacije i preprekama i problemima na koje su nailazili
27. ožujka 2012. u 13:00 5 komentara 32 prikaza
ivan vrdoljak, pirovac (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Ivan Vrdoljak posjetio je u utorak Šibensko-kninsku županiju. Tom prigodom obišao je bespravno sagrađeno vikendaško naselje Glavičica u općini Pirovac.

Iz ministarstva podsjećaju da se naselje počelo formirati krajem 70-ih godina 20. stoljeća. Vlasnici objekata, njih oko 150, pokrenuli su legalizaciju cijelog naselja uz potporu lokalne samouprave. Prostorni plan uređenja općine Pirovac koji je donijelo Općinsko vijeće Pirovca sadrži i sanacijski plan Glavičice što je bila početna točka u procesu legalizacije.

Predstavnici vlasnika bespravno sagrađenih objekata upoznali su ministra s tijekom postupka legalizacije i preprekama i problemima na koje su nailazili.

Ministar će potom u pratnji građevinskog inspektora posjetiti lokaciju na Murteru na kojoj se nalazi nekoliko građevina za koje je Građevinska inspekcija donijela rješenja o uklanjanju.

Budući da je gradnja počela nakon 21. lipnja 2011., u ovom se slučaju građevina neće moći ozakoniti prema Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama koji predviđa tu mogućnost za građevine sagrađene do spomenutog datuma, napominju iz ministarstva.

Advent u Zagrebu
Adventska karta
Gdje je najbolje partijati s ekipom, koja mjesta kriju najbolju zabavu za klince, a doznajte i gdje počastiti poslovne partnere
  • Dudek:

    Jeli to to taj minista što je prijavio u svoju imovinu pokvareni diječiji bicikl? Ruga se nama poreznim obaveznicima sa tim svojim prostačkim činom.To nam je ministar. Sramota!

  • neverane:

    Dobro se nagledao slika i naslušao priča,pa pravac na peku i u Zagreb.A vama dolje,jedna debela figa.

  • zagrebHR:

    ovo je biser, ministar obilazi bespravne objekte koji se idalje grade i koga briga za taj datum 21.6, i dalje svako gradi kako mu se prohtije a Vrdoljak to obilazi i dava potporu bespravnim graditeljima, ovo je stvarno idiotarija, veća ... prikaži još! i od one da je prijavio bicikl u imovinsku karticu, sad napadaju Marinu Matulović Dropulić radi afera, ona je bila prava ministrica u odnosu na ovog idiota sa biciklom