Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvorište smrti

Volonteri spašavaju pse iz Garešnice, pronađena dva ubijena i jedan ranjeni

Foto: Privatni album
1/13
11.12.2018.
u 13:53

Njihova vlasnica završila je u domu, a vlasnik dvorišta u kojem su ostali najavljivao je da će ih sve ubiti jer ih je previše za hraniti

U samo nekoliko dana poziv za pomoć u prehrani devet pasa, čija je vlasnica iz Garešnice završila u domu, prerastao je u poziv za spas njihovih života.

Riječ je o psima koje je Garešničanka spasila s ceste, cijepila ih, čipirala i brinula se o njima. Volonterku koja im je donosila hranu od odlaska vlasnice u dom dočekala su tijela dva mrtva psa, a jedna kujica bila je teško ozlijeđena. Je li im naudio čovjek u čijem su dvorištu ostali, čovjek koji je i najavljivao da ih sve treba ubiti jer ih ima previše, pokazat će istraga. Do tada, volonteri iz svih krajeva Hrvatske udružili su se kako bi zbrinuli pse koji su preživeli.

Zagrebačka udruga Rina prihvatila je dvogodišnju kujicu s pet štenaca u dobi od desetak dana, a preuzeli su i brigu o ozlijeđenoj kujici kojoj je tek šest, sedam mjeseci.

– Kujica je stigla pothlađena i s velikom ranom na vratu. Nedostaje puno kože i sigurno će trebati nekoliko operacija da se sve pokrpa. Veterinar nije sa sigurnošću mogao reći kako je rana nastala, ali nije sigurno od lanca. Noć je preživjela, na terapiji je, pila je i pojela nekoliko zalogaja. Kujica i štenci su dobro, ali su jako zapušteni i zanemareni – rekli su nam iz udruge.

Osim hrane za malu kujicu sa štencima, trebat će platiti i liječenje ozlijeđene kujice, kao i troškove operacija koje ju čekaju. Pomoći im možete i uplatom na račun, Udruga Rina, HR1324840081104925854.

Foto: Privatni album/MailOnline

Kujica i jedno štene, jedino preživjelo jer ostali su se smrznuli, bit će zbrinuti u Osijeku. O njima brigu preuzima Malina on wheels, što im sve treba i kako im možete pomoći pronaći ćete na Facebook stranici.

I udruga Vis Vitalis iz Rijeke uključila se u spašavanje pasa. Nakon njihova poziva za pomoć psima kojima se u dvorištu u kojem žive ne piše dobro vrlo brzo pronađen je smještaj za neke od pasa. I na njihovoj Facebook stranici možete pratiti što je sa psima i kakva im je pomoć potrebna, a financijsku pomoć možete uplatiti na račun HR9224020061100710916.

Kad psi budu na sigurnom, volonteri će od odgovornih institucija tražiti da se otkrije kako su psi stradali i da se kazne počinitelji, bez obzira je li riječ o ubojstvu ili zlostavljanju.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
14:56 11.12.2018.

Pronađena dva mrtva i jedan ranjeni.. a spašavaju pse (množina).. znaći volonteri spašavaju i mrtve pse?!?!!? fakat su dobri, nemam riječi!!!! Tko je genijalac koji kuje naslove u večernjem, da mi je znat.. i on je fakat dobar!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije