Naslovnica Vijesti Svijet

Vojnici dječaka koristili kao živo meso za traženje eksploziva

Dok me držao na nišanu, otvorio sam torbu i njezin sadržaj prosuo na pod. Sadržavala je novac i papire. Pogledao sam u njega, a on se smijao, ispričao je dječak
27. ožujka 2010. u 07:51 21 komentara 4 prikaza
Palestinski dječak prolazi pokraj izraelskih vojnika
Foto: REUTERS

Jako sam se prestrašio i pomokrio u gaće. Ispred mene su bile dvije torbe. Zgrabio sam prvu dok je vojnik stajao metar i pol udaljen od mene. Dok me držao na nišanu, otvorio sam torbu i njezin sadržaj prosuo na pod. Sadržavala je novac i papire. Pogledao sam u njega, a on se smijao – tako je pred ženevskom skupinom Defence for Children svjedočio devetogodišnji palestinski dječak identificiran kao “Majd R”.

Dječaka su izraelski vojnici iskoristili za provjeru je li u torbama eksploziv tijekom izraelske ofenzive u Gazi. Protiv dvojice izraelskih vojnika, kojima imena nisu navedena, ipak je pokrenut postupak.

HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

 • orisis:

  Ali i to bi se iskoristilo u propagandne svrhe..Ali zashto ne?Hamasovci chine sve da Palci u Gazi i nastave zhivjeti u sra nju umjesto da naprave konstruktivniju politiku sa svojim susjedima Israelom pa i Egiptom.

 • Avatar pravi alfaman
  pravi alfaman:

  Za takav zločin vojnici trebaju biti osudjeni. Pitam se samo kada će biti osudjeni roditelji i ideolozi koji tisuće palestinske djece šalju u mučeničku smrt...

 • marin1956:

  Ček malo, nisu li to isti oni divljaci koje su pokušali civilizirati naši djedovi 1941.?