Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvoz neposluha

Vođe pobune u Varšavskoj sele se u Dubrovnik, sad brane Srđ

varšavska (1)
Marko Prpić/Pixsell
31.08.2010.
u 22:00

Pozvali smo Celakoskog i J. Munić jer je riječ o državnom interesu, tvrde Dubrovčani, protivnici golfa.

Nakon prosvjeda oko Varšavske ulice u Zagrebu ovih dana u Dubrovniku se nevladine udruge udružuju u građansku inicijativu kako bi se zaustavio projekt gradnje golf-parka na Srđu, brdu iznad grada.

Povezivanje buntovnika

Investitor putem javnog uvida predstavlja projekt, a danas u 18 sati u kinu Sloboda održat će se javna rasprava. I dok se mnogi pitaju može li Srđ biti nova Varšavska, poveznica između tih dviju inicijativa jest činjenica da se u Dubrovniku trenutačno nalaze Teodor Celakoski iz Prava na grad te Jagoda Munić iz Zelene akcije. – Uime dubrovačkih aktivista pozvali smo ekipu iz Zagreba jer projekt gradnje igrališta za golf na Srđu nije samo projekt od gradskog nego i od nacionalnog interesa. Osniva se ujedinjena inicijativa pod nazivom “Srđ je naš!” u kojoj će sudjelovati aktivisti iz cijele države, a sve kako bi se projekt zaustavio – istaknuo je Đuro Capor, koordinator akcije koja okuplja nevladine udruge, ali i brojne građane nezadovoljne činjenicom da bi im se “iznad glava” trebao graditi golf-teren i veliki turistički kompleks s oko četiri tisuće kreveta.

– U Varšavskoj je investitor otimačinom došao do 50 milijuna eura, a ovdje je riječ o milijardama eura koje je država praktično darovala krupnom kapitalu – rekao je Teodor Celakoski koji nije želio najaviti nikakve akcije. – Nećemo dopustiti da netko odlučuje mimo nas, a u krajnjem slučaju, zahtijevamo referendum koji nam je gradonačelnik i obećao – kaže Capor.

Hoćemo referendum

Dodaje da se čudi kako su nacionalne središnjice SDP-a i HNS-a u Saboru bile žestoko protiv pljačke preko Zakona o golfu, a njihove dubrovačke podružnice pretvaraju se u servis investitorima.

Dubrovačkih glazbenika pod imenom “Mali razjebani Dubrovnik” snimila pjesmu “Srđ je naš!”, a građani podržavaju akciju SMS porukama, mailovima i putem Facebooka pozivaju na javnu raspravu.

Komentara 29

OB
-obrisani-
22:29 31.08.2010.

Zeljeli ste kapitalizam sa zapada, sada ga imate, ne evropski, vec americki. Da se prije mislilo sa glavom ne sa pohlepom za brzom lovom i zaradom do ovoga stanja kojeg imamo sada u \"Lijepoj Nasoj\", ne bi doslo. Nema tee sile u Svijetu koja moze zaustaviti investicije. Pogledajte samo New York i \"Prokletu Djamiju\", na Ground Zero, gdje bi trebao biti Spomenik i Muzej Zza sve poginule u September 11, gradi swe neka \"Prokleta Djamija\" To je lova, kapital koji ne priznaju nista osim investicija, manipulacija te ponekada i ubijanja organizatora protesta Dobro dosli u Svijet Demokracije i Kapitazlizma

Avatar drInternet
drInternet
22:33 31.08.2010.

*** Golf igralište košta 3-4 milEU i može ga sam grad napraviti ako je to uopće nužno - i to za cijenu par Šujicinih WC-a ili jednog Vlahušićevog potpisa na koalicijski ugovor. Pitanje svih pitanja je: Dolaze li turisti u u hrvatsku radi netaknute prirode i autentčnih ambijenata ili loše kopije tursko-azijskih golf resorta ? Ne daj se Dubrovniče!!!! ^_^

Avatar DucMan
DucMan
06:58 01.09.2010.

@DZvonimir@KNIN Kad bi dobio samo čvrgu za svakog Zagrepčanina koji je bio ranjen ili poginuo na bojišnicama, ne bi preživio. Svaka ti čast kad tako nešto možeš izvaliti a puna su nam groblja ljudi koji su iz Zagreba išli uu rat. Žao mi je samo što ovakva sranja mogu pročitati i njihovi najbliži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije