Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEKSIKO

Vođa zloglasnog kartela uhićen dok je slavio pobjedu protiv Hrvatske

Luis Fernando Sanchez Arellano
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
24.06.2014.
u 23:39

Luis Fernando Sanchez Arellano vodio je nekad snažni kartel tijekom posljednjih nekoliko godina

Meksička vojska tvrdi da je uhitila vođu nekad snažnog narkokartela iz Tijuane Luisa Fernanda Sancheza Arellana u ponedjeljak poslijepodne, dok je slavio pobjedu meksičke nogometne reprezentacije protiv  Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Sanchez Arellano, poznat i kao Inženjer, nećak je braće Arellano Felix, koji su krajem osamdesetih osnovali kartel. Njihova je organizacija devedesetih kontrolirala većinu prometa droge iz sjevernomeksičkog grada Tijuane u SAD, no znatno su oslabjeli nakon uhićenja četvorice braće i ubojstva petog. Meksičke vlasti vjeruju da je Sanchez Arellano, uz svoju majku Enedinu, vodio kartel tijekom posljednjih nekoliko godina, a za informacije koje bi mogle dovesti do njegova uhićenja nudili su 2,3 milijuna dolara.

Pripadnici ovog kartela bili su na glasu kao vrlo okrutni, navodno su mučili i ubijali američke i meksičke rivale. Obitelj je poslužila kao inspiracija za poznati film Stevena Soderbergha Traffic iz 2000. godine.

>> Meksiko: Obezglavljen tijuanski kartel

>> Umjesto raspačavanja droge, meksički kartel kopa rudnik

Komentara 3

PL
@ploto@
13:49 25.06.2014.

U zatvoru će shvatiti kako bi poraz Meksika za njega bila bolja vijest.

IV
ivanjoksimovic
09:16 25.06.2014.

E neka je uhapsen. Nije lepo smejati se tudjoj nesreci. Taj ce sad fudbal gledati samo iza resetaka.

MX
Mister X
07:27 25.06.2014.

Nevalja slaviti pobjedu svojih i biti ponosan sto su bolji jel se eto odmah osile i dokazu da nemaju milosti ni prema svojim gradjanima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije