Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.06.2014. u 11:00

Niko Kovač u Recifeu je napravio istu fatalnu pogrešku kao i Cico prije osam godina protiv Australije u Stuttgartu...

Zar i Hrvatska, poput Benfice, ima svoga Belu Guttmanna, nekoga vrača koji je na nas bacio urok – sljedećih sto godina nećete ući u osminu finala SP-a?!

Na žalost, ponovili su nam se s Meksikancima u Recifeu Ekvador i Australija, u još gorem obliku, još dramatičnije, bolnije, jezivije, jer nikada ni jednoj generaciji poslije Ćirinih brončanih nismo toliko vjerovali. A nitko nas odavno nije tako razbio! Već sam bio pripremio naslov “A sad, idemo do kraja!”, a sada umjesto euforije i nade u pohod na medalju, preostaje mi samo Mišina meksička žalopojka: “Samo jedan dan života, još jednu čašu mi dajte sad...”.

Niko Kovač u Recifeu je napravio istu fatalnu pogrešku kao i Cico prije osam godina u igri protiv Australije u Stuttgartu, prvi put odstupivši od svoje formacije 4-2-3-1. Pretvorio ju je u “božićno drvce” 4-3-2-1, i time napravio Meksikancima uslugu. Hrvati su naoko bili sigurni, dominantni, hladnokrvni i strpljivi, ali sve je to bila maska za – totalnu nemoć. Čisto ziheraštvo, alibi igra bez trunke rizika, pa bolje nismo ni zaslužili. Sada čak nismo ni moralni pobjednici, jer u susretu s Meksikom nitko nam ništa nije preoteo.

Sami smo se zakopali u živi pijesak i iz Brazila odlazimo kao gubitnici. Možemo sada proklinjati i suca Nishimuru, koji nas je pokrao u srazu s Brazilom, i zlu sreću, i vraga i sotonu..., ali kad se podvuče crta, od ove generacije očekivali smo više, mnogo više. I koliko god Niki to neće “leći”, mi smo u Brazilu ipak – užasno podbacili. Njegove zvijezde Reala, Bayerna i Barce bile su u mišjoj rupi u igri sa selekcijom meksičke lige.

>>Luka Modrić: Da, ovo je neuspjeh generacije, jako sam razočaran ispadanjem!

>>Niko Kovač već nakon prvog kruga mora kući: Tražio je igru, mijenjao formacije, pa se na kraju izgubio

Komentara 12

Avatar petrolio
petrolio
11:33 24.06.2014.

izbornik je uporno forsirao igrače poput pranjića koji nam je bio igrač manje na terenu. također i pletikosa se odavno vidi da više nije niti će biti reprezentativni kalibar, a daje mu se neograničeno povjerenje!?! jučer npr. 4 udarca. a dobije 3 gola (a i taj nije obranio nego je bio u prečku) tj. nije obranio ništa! slično protiv brazila dobio je 2 bezvezna gola kakva bi prije 2-3 godine branio kao od šale! također i igrači su igrali van pozicija na kojima igraju u klubovima što je van svake pameti. OK kad je to sila prilika kao npr. vrsaljko, ali pozicije modrića i rakitića bile su čisti promašaj! to su sve greške našeg izbornika pa i ovi "limitirani" igrači nisu problem kao takvi, nego je problem izbornik koji ih je stavio! uzmimo za primjer i jelavića - totalno je bio izgubljen u napadu i dokazao je da nema što tražiti u repki. s druge strane eduardo koji je godinama jedan od naših najboljih strijelaca uopće nije dobio priliku iako je bilo jasno da nam kronično fale dobri napadači i njihovi golovi i da bez toga nećemo proći! ne može mandžukić biti glavni i jedini o kojem sve ovisi, a da ne govorimo da uopće nije dobivao upotrebljive lopte jer su modrić i rakitić cijelo vrijeme morali igrati previše nazad. dakle, brojne su greške kovača i on je najveći krivac za ovaj poraz i ispadanje. time ne mislim da ga treba maknuti, dapače, neka ostane još koju godinu i od vrhunskih igrača koje imamo stvori vrhunsku repku jer doista ima vrhunske igrače koji igraju u najboljim EU ligama i najboljim EU klubovima tako da je isključivo njegova odgovornost konačan proizvod (reprezentacija) i njeni rezultati!

LA
laki13
16:36 24.06.2014.

nisu igrači ništa krivi , kriva je taktika i pozicije koje su dobili.... jedino još nije probao kako brani Perišić

LE
lebar
13:59 24.06.2014.

dok se hrvatska ne rijesi tih megazvijezda i ispod prosjecnog novinarstva koje otvara mjesto nebulozama zivjet cemo upravo tu gdje jesmo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije