Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31.01.2014. u 12:00

Zbog kukavičluka da uzme ikome, Vlada će uzeti svakome. To nije socijaldemokracija.

Tresla se brda, rodio se miš. To je najbolji opis Vladinih smjernica za smanjenje proračunskog deficita u iduće tri godine. Umjesto dugoočekivanih reformi i rezova u javnom sektoru, ministar financija javnosti je predstavio još jedan u niz svojih “instant-recepata” temeljenih na priželjkivanom povećanju proračunskih prihoda uvođenjem novih ili povećanjem postojećih poreza i neporeznih davanja.

Nažalost, prva polovica mandata Kukuriku koalicije pokazala je da je takva politika nevjerodostojna – u samo 24 mjeseca proračun je zbog nerealno velikih planiranih prihoda čak pet puta morao biti ispravljan. Takva neozbiljna Vladina politika nastavit će se i 2014. godine. Koliko god bili odlučni upustiti se u verbalni okršaj sa svakim tko im proturječi, u segmentu fiskalne politike premijer Milanović i njegovi ministri odlučni su izbjeći bilo kakav sukob s bilo kojom društvenom skupinom.

Kako je svaka reforma upravo to – smanjenje određenih materijalnih prava specifičnoj društvenoj skupini, npr. javnim činovnicima, vlasnicima nekretnina, bogatima, braniteljima... – jasno je otkud izvire Vladina nesposobnost da bilo kakve reforme provede. Pokušavajući održati taj nakaradni društveni status quo, cijenu krize kroz opće poreze i povećanje cijene osnovnih troškova života – vode, energije i hrane – linearno će raspodijeliti na sve građane bez obzira na njihovu dob, imovinsko stanje ili radnu efikasnost.

U kukavičluku da uzme ikome, Vlada će uzeti svakome. To se ipak ne bi trebalo nazivati socijaldemokracijom.

>> Oporezivat će se igre na sreću, nekretnine, štedjet će se na zdravstvu...

>> Udarite na imovinu građana pa onda tražite pomoć

Komentara 4

LU
luks
12:42 31.01.2014.

Bravo ! Kratko i jasno. Ja bih još samo dodala da ovo postaje nesnošljivo za veliku većinu koja psihiči i materijalno trpi zbog šaćice povlaštenih koji su zaštićeni kao bijeli medvjedi. 00

DD
ddh
13:28 31.01.2014.

Nije nis novoga , da komunisti odnosno trenutna vlada u Hrvatskoj nema pojma kako se treba raditi i sto treba napraviti, se je znalo oduvijek. Ali to je vlada koju su lijevi mediji godinama zazivali, koji su izmisljali "afere" kodkod prijasnje vlade, koji su lagali i u tome paktirali sa svima i svakim. Stvarali su za vrijeme rasta BDP-a sliku kaosa u Hrvatskoj, izmisljali su ukradene "miliarde" ne kuna nego dolara i t.d. Kad su stvorili klimu kaosa i propasri, dobili su na izborima tu i takvu vladu. I sad Biocina i drugovu komunisti ili komunisticki odgojeni opet kukaju. Nije jasno kaj bio oni htjeli. Svirali su i plesali su, a plesu i dan danas po notama segrta i ideologa sa Iblerovog trga kao medvjedi na lancu, pa im se onda tu i tamo od ideoloske slijeposti pricini, da je noc stvarno tamna i pocinju kritizirati njihovu vlast. I ti mediji i njihovi ateisti, homoseksualno orijentirani od ideoloske sljepivosti ne kapiraju, da komunisti nikad nisu znali niti ce znati ali niti zeljeti raditi. Njihov moto je oteti i oduzeti od gradjana. A sve oteto popiju i pojedu. Svi ti moguci i nemoguci porezi su pojedeni i popijeni, pa se sad svi cude zakaj nema izlaza iz krize. I na tom tragu su hajka na Katolicku crkvu, na branitelje , na katolike i na sve postene i normalne. Da im Kosorica nije zavrsila pregovore oko ulaska u EU, bili bi 20 godina iza Srbije. A i nece dugo trajati, ako ostanu na vlasti, da i tako bude. I to je to. Hrvati imaju ono kaj su zasluzili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije