Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz zatvora u glini

Vladimir Zagorec zbog problema sa zdravljem vraćen u Remetinec

Vladimir Zagorec
Petar Glabov/PIXSELL
19.07.2012.
u 09:00

Kao i prije premještaja u Glinu, Zagorec je u Remetincu ponovno smješten na ženskom odjelu, u ćeliji je sam, no rečeno mu je da će u dogledno vrijeme vjerojatno dobiti cimera.

Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog afere Dragulji, od ponedjeljka je ponovno stanovnik zagrebačkog zatvora Remetinec. Tamo je u najstrožoj tajnosti premješten iz Kaznionice u Glini, u kojoj je boravio posljednjih nekoliko mjeseci, i to nakon što je odlučeno da ga se premjesti iz zagrebačkog zatvora na kraju grada.

Kao i prije premještaja u Glinu, Zagorec je u Remetincu ponovno smješten na ženskom odjelu, u ćeliji je sam, no rečeno mu je da će u dogledno vrijeme vjerojatno dobiti cimera. Novost mu je i to što posjete više neće primati u ćeliji, kao što je to bio slučaj u vrijeme njegova prijašnjeg boravka u zagrebačkom zatvoru.

Zagorec je u Zagreb premješten na zahtjev svojih odvjetnika, a njegova braniteljica Višnja Drenški Lasan objasnila je da je premješten zbog zdravstveno-organizacijskih razloga.

– On ima akutnu upalu gušterače, a Kaznionica u Glini nema liječnika. Osim toga, ako mu se nešto sa zdravljem zakomplicira, iz Zagreba će brže stići liječniku ili u neku od bolnica – kazala je V. Drenški Lasan.

Inače, iako je Zagorčev smještaj na ženskom odjelu zatvora prije bio pravdan sigurnosnim razlozima, on to očito ne doživljava na taj način. Jer, kako kaže njegova odvjetnica, Zagorec je u svojevrsnoj izolaciji i gotovo četiri godine ne viđa druge zatvorenike, a zbog uvjeta njegova života u zatvoru, V. Drenški Lasan podnijela je u Zagorčevo ime tužbu Europskom sudu za ljudska prava.

Zagorec, koji je svojevremeno bio najodlikovaniji hrvatski general, osuđen je na sedam godina zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti, a teretilo ga se da je, odlazeći iz MORH-a 2000. godine, sa sobom odnio dragulje vrijedne pet milijuna dolara, koji su mu ostavljeni kao polog za kupnju raketnog sustava S-300.

Komentara 8

OB
-obrisani-
10:35 19.07.2012.

Najveci mu je grijeh nabavka oruzja za obranu od veloikosrpske agresije. ----------------------------------------------------------------------- I to boljsevicki a mozda i velikosrpski pobornik brise. Sta boli vas istina?

OB
-obrisani-
10:40 19.07.2012.

Budite posteni dopustite javno misljenje. Obicno se brisu postovi koji dobiju ponajvise pluseva. Cemu toliki strah od istine iili strah od poslodavca Da da samo naslijedje diktature oblikovanje" pravog" misljenja Jadno

LU
luja
09:42 19.07.2012.

Cetiri godine osuditi nekoga da bude u izolaciji nije dostojno covjeka, A hocete u EU jadni ste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije