Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Croatia osiguranje

Vlada u petak smjenjuje Vojkovića i Mihanovića

vojković
Goran Stanzl/PIXSELL
17.02.2010.
u 19:07

Rasplet afere koja je počela tvrdnjama da je Vojković prijetio premijerki Jadranki Kosor očekuje se u ponedjeljak na sjednici Nadzornog odbora.

– Zbog svega što se događa u Croatia osiguranju, nužne su sankcije protiv predsjednika uprave Hrvoja Vojkovića i člana uprave Damira Mihanovića – kazao je jučer potpredsjednik Vlade i predsjednik Nadzornog odbora Croatia osiguranja Ivan Šuker za Radio 101 te objasnio da će njih dvojica morati otići s čela te tvrtke.

Rasplet afere koja je počela tvrdnjama da je Vojković prijetio premijerki Jadranki Kosor očekuje se u ponedjeljak na sjednici Nadzornog odbora. Prije toga, na sutrašnjoj sjednici, Vlada će formalno predložiti razrješenje čelnih ljudi državne osiguravateljske kuće.

Inače, tjednima traju konzultacije o novom predsjedniku i članu uprave, a Vlada je ustrajna u tome da na mjesto šefa uprave dođe stručnjak, po mogućnosti iz kuće. Na tom se mjestu vidi dvadesetak direktora, ali tko će postati šef CO-a, jučer se nije moglo čuti. Nagađa se tek da bi na mjesto člana uprave mogao biti imenovan direktor podružnice u Osijeku Petar Lagator.

O predsjedniku uprave odlučivat će se na koordinaciji koalicije, Vladi te Nadzornom odboru, a Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, stranke u čijoj je ingerenciji dosad bio CO prema nepisanim pravilima, jučer nije želio komentirati izbor nove uprave. (nsš)

Komentara 5

TH
thevoice
19:20 17.02.2010.

sukeru , kada ces vec jednom krenuti u cesljanje sanaderove imovine ??gdje je novac iz brodosplita??

DO
doktorica
07:19 18.02.2010.

Sve \"stručnjak\" do \"stručnjaka\"

WE
webber17
08:10 18.02.2010.

nakon svega šta se izdogađalo u croatia osiguranju bilo je i za očekivati da će se dogoditi nekakve smjene....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije