Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Život

Vjerujem u čudo - jednoga ću dana ipak stati na noge!

\'tomica1_mlm_zag_270411\'
Mladen Mandić
28.04.2011.
u 15:24

Tomica je uvjeren da bi mu pomogle skupe terapije, no za njih novca nema

Kako ti se život samo u jednoj sekundi iz temelja promijeni. Svi mladenački snovi koje si imao odjednom padnu u vodu. Tek sada kad sam nastradao znam cijeniti život. Uživao sam u automehaničarskom poslu, imao dobru plaću, vozio motokros, na kredit sam si kupio i Audi, sanjao da ću se oženiti, urediti si potkrovlje, imati djecu, a sada sam prikovan uz invalidska kolica. Zašto se to baš meni moralo dogoditi? Oduzet sam od prsiju nadolje, ne osjećam ni prste, pa ništa ne mogu raditi rukama, započeo je svoju tužnu priču 24-godišnji Tomica Tišljarić iz Donje Pačetine.

Kobni skok s broda

U kolovozu 2008.. dok je s djevojkom, sestrom i šogorom bio na Rabu, skočio je s brodića s visine od tri metra na glavu u more, no kako se brodić kretao nespretno je doskočio i slomio šesti i sedmi kralježak. Hitno je helikopterom prebačen na KBC na Sušaku u Rijeci, gdje je proveo mjesec i pol, a potom i šest mjeseci u Varaždinskim toplicama. S nagnječenjem leđne moždine dijagnosticirana mu je tetraplegija - asia A. Iako u ruci ne može držati ni olovku, računalom i internetom ipak se služi, i to tako da prst samo svojom težinom prislanja na tipku. Preko interneta je doznao i da je nedavno u Zagrebu na Gornjem Bukovcu otvorena poliklinika Thalamus, koja bi mu fiksacijom nogu na robotiku i hodanjem po pokretnoj traci, odnosno fiksacijom nadlaktice i podlaktice, za rad s prstima ipak pomogla.

Neću se predati sudbini!

No, terapije su skupe, 45 minuta za vježbanje nogu stoji 620 kuna, a za ruke i prste 280 kuna, HZZO to ne pokriva, a Tomica i njegovi toliko novca nemaju. – Živim od 1.500 kuna mirovine i 500 kuna invalidskog dodatka. Otac mi već četiri godine ne može dobiti posao vozača, a kako ne osjećam ni urin ni stolicu, sam si ne mogu mijenjati pelene, pa se i majka 24 sata mora brinuti o meni. No, čvrsto sam odlučio da se neću tako lako predati i prepustiti sudbini. Veliki sam borac i optimist, vjerujem u Boga i rad i nadam se da ću jednog dana ipak stati na noge i raditi rukama. Kad se čudo dogodilo kod Sandre Paović, zašto ne bi i kod mene – kaže Tomica. A ovih dana i prijatelji su pokrenuli akciju. Ove nedjelje u Sekirišću kod Šerfe organizirat će humanitarni nogometni turnir "Pomoć za Tomicu", a sav prihod od uplata i donacija ide za pomoć pri daljnjem liječenju. Za pomoć je otvoren i žiro-račun kod Zagrebačke banke, broj 2360000-3115422044, s naznakom "pomoć za Tomicu".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije