Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravstveni odgoj

VIDEO Pozaić usporedio Vladu s nacistima i pozvao na novu Oluju

Valentin Pozaić
Patrik Macek/PIXSELL
09.01.2013.
u 20:16

Pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić danas se na skupu protiv uvođenja zdravstvenog odgoja žestoko obrušio na Vladu koju je uspoređivao s nacistima, ali i pozivao narod na svrgavanje vlasti.

Pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić danas se na skupu protiv uvođenja zdravstvenog odgoja žestoko obrušio na Vladu koju je uspoređivao s nacistima, ali i pozivao narod na svrgavanje vlasti.

– Nacizam je došao na vlast putem demokratskih izbora, no onda su, zlorabeći legitimitet za dobiveni mandat, zaveli diktaturu, a dalje je poznato. Treba li uopće upozoravati na sličnost s komunistima danas u Hrvatskoj – upitao se Pozaić koji smatra da se pod krinkom zdravstvenog odgoja nameće program indoktrinacije ideologijom homoseksualizma, erotizacije i seksualizacije djece najmlađe dobi.

"Zaboravljaju da je Bog stvorio Adama i Evu, a ne Adama i Stevu"

– Neki od zastupnika revolucije prevrata pozivaju se čak i na Bibliju, kao da zaboravljaju da je Bog stvorio Adama i Evu, ne Adama i Stevu. Sve je to sa svojim partijskim drugovima isplanirao ministar zdravlja i bolesti – kazao je Pozaić na tribini nazvanoj "Jovanovićev zakon o spolnom odgoju u školama je poguban" koju su organizirali Hrvatsko žrtvoslovno društvo i Koordinacija braniteljskih udruga grada Zagreba.

U jednom trenutku Pozaić je rekao da iz takve ideologije izvire pitanje "ima li ministar Jovanović vaginu"? 

– Ta je ideologija pogodna protiv činjenice, protiv evidentne stvarnosti, protiv zdravog razuma, prokreacije i prirodnog moralnog zakona – rekao je Pozaić. 

– Ministrova agenda je da umjesto znanosti u školstvo uvede šarlatanstvo – kazao je Pozaić.

Tražio novu Oluju i lustraciju

Pozaić je u svom govoru tražio da se dogodi nova "Oluja" i nova lustracija te je doveo u legitimnost aktualnu vlast. Napao je ministra Željka Jovanovića koji je zdravstveni odgoj usporedio s matematikom. 

– Izbor ne dopušta. Provodi nasilje i proizvodi žrtve, kao da još uvijek živi u oblacima partije i terora Centralnog komiteta – rekao je Pozaić te dodao kako ministar provodi diktaturu.

– Stavi li tko u ime demokracije u pitanje ministrovu diktaturu, neka bude spreman dobiti jednu od etiketa: dezinformacija, sve vrvi od neistina, uznemirujete javnost, manipulirate roditeljima – rekao je Pozaić te zamjerio ministru što je GROZD nazvao minornom udrugom iako ima 40 tisuća članova. 

– Svim silama ministar pokušava ostaviti dojam da nije imao ni kućnog ni školskog odgoja – rekao je Pozaić. 

– Neokomunisti su nadmašili paleokomuniste, kao da su nošeni svojom himnom humanosti, odnosno odom mržnje i sotonskog nadahnuća – rekao je pomoćni biskup i dodao da ta "oda mržnje" živi i danas.

 "Zlo se nameće silom državnog totalitarizma"

– U slučajnoj Vladi i slučajni drug ministar može prijetiti, ponižavati i rugati se – rekao je Pozaić upitavši je li roditeljima svejedno što će djeca učiti u školi. 

– Škola se ne uzdržava partijskom članarinom ministra nego već visokim nametima poreza na vaše više nego skromne prihode – kazao je Pozaić i dodao kako djeca nisu vlasništvo države bila ona demokratska ili demonkratska te komunistička ili neokomunistička.

– Zlo se nameće silom državnog totalitarizma, jednoumlja, to je liberalni fašizam. Mogućnost izbora je nedopustiva, sve to u ime partijske demokracije – rekao je Pozaić.

"Želimo dva zdravstvena odgoja"

Janko Živković iz udruge GROZD rekao je da je problem što se o zdravstvenom odgoju negira bilo kakva javna rasprava. - Ono što želimo je da se naprave dva zdravstvena odgoja, jedan koji zadržava stavove koje ministar Jovanović želi progurati svima i drugi koji bi sadržavao pozitivne stavove drugih roditelja - rekao je Živković.

- Ministar stalno u medijima pokušava GROZD, koji je građanska udruga, prikazati kao crkvenu udrugu. UZ to pokušava stalno nametnuti da se ovdje vodi rasprava između države i Crkve, odnosno sekularizma i onoga što bi trebala biti crkvena država - kazao je Živković i dodao da to nije istina te je naveo da oni traže samo da se poštuje zakon.

- Nemamo ništa protiv zdravstvenog odgoja, no pitanje je kakav je taj zdravstveni odgoj. Problem je u spolnom odgoju i roditeljima treba omogućiti da biraju i drugačiji 4. modul - rekao je Živković.

Začuđuju metode i komuniciranje ministra Jovanovića

Glasnogovonik Koordinacije udruga branitelja Grada Zagreba Ivica Matošević je na tribini kazao da ih začuđuju metode i način komuniciranja ministra Jovanovića te "avangardnog načina komuniciranja sljedbenika Marxa koji nas terorističkim metodama jednoumlja pokušavaju vratiti u vremene drugova Berije i Staljina". - Mi smo mislili da su ta vremena iza nas, no jesu li uistinu - kazao je Matošević i zapitao vlast što je s ljudskim pravima i pravima djece u Hrvatskoj "kad manjina nastoji većini nametnuti svoje stavove", kazao je Matošević.

Predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva Zvonimir Šeparović je rekao da žele upozoriti na moralnu i duboku krizu koja se dogodila i koja je izazvana "nepromišljenim i brzopletim zakonom kojim se u škole želi uvesti spolni odgoj na način koji nije primjeren". -Tradicionalne vrijednosti su ono što zagovaramo - kazao je Šeparović i dodao da su dio akcije koja će se nastaviti "tok taj poguban i zastrašujući zakon" ne bude uklonjen.

>>Josipović s nadbiskupom Puljićem o zdravstvenom odgoju

>>Čak 56 posto građana protiv crkvenog miješanja u obrazovanje

>>Spolni odgoj: Kako to rade u drugim zemljama

Komentara 496

LA
lacković
12:13 11.01.2013.

Poštovani biskupe, vi ste ti koji propagirate mržnju. Da imate u sebi išta od Isusa, ne bi se bavili ratno-huškačkom politikom kao oni koji su samog Spasitelja nagovarali da Židove povede u oružani ustanak protiv Rimljana. Umjesto da pozivate na toleranciju između suprostavljenih strana, vi potpirujete vatru mržnje. Spominjete nekakva sotonska naduhnuća u svojim riječima, ali rekao bih da sotona uživa i hrani se upravo vašim riječima, djelima i mržnjom koju osjećate i propagirate!

OM
omer
15:04 11.01.2013.

-- veikazmija - Kao prvo sigurno sam veći vjernik od tebe . jer moja katolička vjera je protiv svih vrsta zla, nasilja, i ponajviše protiv onih koji pozivaju na ratnu oluju2 , ja se sramim takvih i ograđujem se odd tog biskupa i od te crkve koju on zastupa, a ti upravo to podržavaš. Ajde još jednom pozorno pročitaj moj prijašnji komentar i vidjet češ da se zalažem za mir i osuđujem nasilje, pa ako je u tvojoj vjeri to grijeh onda više ništa ne razumijem.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
21:08 09.01.2013.

Imali voljnih da se kod ovoga ispovjedaju,...hahhaa,..brrrr,..strava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije