Naslovnica Vijesti Večernji TV

VIDEO Legende o europskom Dinamu: Pa kako se oni bacaju na glavu

Meni je najbolja europska utakmica bila ona protiv Partizana. Pobijedili smo 5:0, a ambijent je bio izvanredan - rekao je Prosinečki
07. studenoga 2018. u 15:42 14 komentara 6768 prikaza
Krasnodar Rora i Robert Prosinečki
Foto: Večernji TV
Pogledajte galeriju 1/2

Gosti Večernjeg TV-a bili su dvojica Dinamovih legendi: Krasnodar Rora, član Dinamove generacije koja je 1967. osvojila Kup velesajamskih gradova, te 1969. posljednja prezimila u Europi, i Robert Prosinečki, kapetan plavih s kraja '90-tih, kada je Dinamo dva puta nastupao u Ligi prvaka.

Legendarni trener Vaha otkrio što mu pada na pamet na spomen Dinama: To se nije smjelo igrati

Dvojica plavih velikana prisjetila su se vremena kada su s Dinamom igrali velike europske utakmice, te iznijeli svoje dojmove o današnjoj Dinamovoj momčadi, koja je nadomak povijesnoga uspjeha - plasmana u europsko proljeće.

[video: 27727 / ]

- Dinamo igra jako dobro i zaslužuje sve ovo. Nadamo se da će protiv Spartaka napraviti iskorak i napokon prezimiti u Europi, a onda je sve moguće - rekao je Robert Prosinečki te dodao da je fascinantno kako se Bjeličini igrači bacaju na glavu.

- Kada smo osvojili Kup velesajamskih gradova Dinamo je ima igrače visoke klase. U momčadi je bilo čak sedam igraća koji su '63. igrali finale protiv Valencije i bili poraženi s 2:1. Godinama je momčad sazrijevala, ali dolazak Branka Zebeca sve je promijenilo. Bio je nevjerojatni trener. Dinamo mu je bio početni uradak, prvi put je preuzeo momčad i složio je respektabilnu ekipu koja se posebno u međunarodnim utakmicama potvrđivala. Mi smo tih godina bili među sedam najboljih europskih momčadi - prisjetio se Krasnodar Rora.

Zdravko Mamić Tomislav Dasović Kako nas Mamić i uoči utakmice godine podsjeća da je još uvijek najvažniji u Dinamu

Krajem devedesetih Robert Prosinečki igrao je za Dinamo dok su plavi nastupali u Ligi prvaka, a posebno je izdvojio jedan dvoboj.

- Meni je najbolja europska utakmica bila ona protiv Partizana. Pobijedili smo 5:0, a ambijent je bio izvanredan. Prvi put su međusobno igrali jedan hrvatski i srpski klub, bilo je mnogo emocija u tom susretu - rekao je Robert Prosinečki.

U četvrtak Dinamo protiv Spartaka može potvrditi proljeće na koje čeka 49 godina. Što legende plave misle o tome pogledajte u videu.

Krasnodar Rora i Robert Prosinečki
1 / 16
Rudeš - Dinamo
Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas