Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

VIDEO Katastrofa u Sj. Makedoniji: Izgorjela Covid bolnica, deseci poginulih i ozlijeđenih

Foto: Twitter
09.09.2021.
u 00:20

Požar je ugašen, a svi bolnički timovi su mobilizirani da pomognu ozlijeđenima. Neki od njih prevezeni su u Klinički centar u Skopju radi pružanja odgovarajuće pomoći.

U gradu Tetovu na sjeverozapadu Sjeverne Makedonije u srijedu navečer izbio je požar u COVID bolnici.

Prema pisanju makedonskih medija velik je broj žrtava, a među stradalima ima i medicinskog osoblja.

U međuvremenu, ministar zdravstva Venko Filipče najavio je odlazak u Tetovo. Još se ne znaju okolnosti koje su dovele do požara, ali se vrlo brzo očekuje da će službene vlasti doći do točnih informacija o događaju.

"U Tetovu se dogodila nesreća koja je odnijela nekoliko ljudskih života. Do sada je potvrđeno da je deset ljudi poginulo u požaru, ali bi se taj broj mogao povećati. Ovo je vrlo tužan dan, izražavam najdublju sućut obiteljima", objavio je na Twitteru ministar zdravlja Venko Filipče.

Portal makedonske televizije Sitel objavio je, pak, kako je poginulo najmanje 30 žrtava, dok drugi lokalni mediji ističu 15 preminulih i najmanje 20 ozlijeđenih osoba.

Požar je ugašen, a svi bolnički timovi su mobilizirani da pomognu ozlijeđenima. Neki od njih prevezeni su u Klinički centar u Skopju radi pružanja odgovarajuće pomoći.

Foto: 360stepeni.mk

- Ekipe su stigle na mjesto događaja za 3-4 minute sa sedam vatrogasnih vozila i 30 vatrogasaca. Plamen je bio velik jer je cijela modularna bolnica izrađena od plastike. Još uvijek nemamo službene podatke o tome koliko ima žrtava - rekao je zamjenik zapovjednika vatrogasne postrojbe u Tetovu. 

Kabinet makedonske vlade na čelu s premijerom Zoranom Zaevom stigao je na mjesto događaja. 

Komentara 9

TR
treb
23:58 08.09.2021.

Hm, tankovi kisika, električne instalacije, plastični zidovi. Zvuči kao dobitna kombinacija.

DP
d0m_p3r1gnon
00:33 09.09.2021.

Tragedija. Iskrena sućut obiteljima poginulih. Inače u Tetovu žive većinom Albanci koji su naši najvjerniji prijatelji. Počivali u miru

Avatar Baja Kalifornija
Baja Kalifornija
00:08 09.09.2021.

Umrli s kovidom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije