Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA
Povratak na članak

VIDEO Katastrofa u Sj. Makedoniji: Izgorjela Covid bolnica, deseci poginulih i ozlijeđenih

Požar je ugašen, a svi bolnički timovi su mobilizirani da pomognu ozlijeđenima. Neki od njih prevezeni su u Klinički centar u Skopju radi pružanja odgovarajuće pomoći.

Komentari 9

TR
treb
23:58 08.09.2021.

Hm, tankovi kisika, električne instalacije, plastični zidovi. Zvuči kao dobitna kombinacija.

VL
DP
d0m_p3r1gnon
00:33 09.09.2021.

Tragedija. Iskrena sućut obiteljima poginulih. Inače u Tetovu žive većinom Albanci koji su naši najvjerniji prijatelji. Počivali u miru

VL
Avatar Baja Kalifornija
Baja Kalifornija
00:08 09.09.2021.

Umrli s kovidom.

VL
HO
homophob
05:02 09.09.2021.

Ranije danas (jucer na Balkanu) sam u drugom komentaru o kisiku spomenuo opasnosti od kisika u bocama pod pritiskom. Kisik u bocama (kada ne eksplodira) je potencijalna opasnost jer se tu radi o dovodenju dodatnih kolicina kisika u sistem i sve izgara s vise zestine. Spomenuo sam o uredajima za izdvajanje kisika iz prostorije gdje je bolesnik (kod kuce ili u bolnici) i u tom slucaju se ne dovodi dodatni kisik nego se samo izdvaja iz zraka i koncentrirani se tada daje bolesniku. U Americi je vec dugo praksa da se izbjegava kisik u bocama upravo jer to povecava opasnost u slucaju pozara a takoder se eliminira nepotreban transport punih/praznih boca za stlaceni kisik.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.