Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reforme

Velika promjena: Saudijska Arabija počela izdavati vozačke dozvole ženama

Saudijska Arabija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
04.06.2018.
u 19:33

Uručivanje saudijskih dozvola u ponedjeljak odvijalo se "na brojnim mjestima i u različitim gradovima"

Saudijska Arabija počela je danas izdavati vozačke dozvole ženama, tri tjedna od stupanja na snagu kraljevske uredbe kojom se dopušta ženama da sjednu za volan u toj ultrakonzervativnoj muslimanskoj zemlji. 

Opća uprava za promet pojašnjava da je danas počela mijenjati međunarodne vozačke dozvole za saudijske, uoči 24. lipnja kada bi žene službeno trebale početi voziti, piše u službenoj objavi novinske agencije SPA. 

Saudijska Arabija je jedina zemlja na svijetu u kojoj žene nisu dosad imale pravo sjesti za volan. 

U rujnu 2017. kralj Salman najavio je da će ta zabrana biti ukinuta u lipnju 2018., u okviru reformi koje je potaknuo njegov mladi sin, prijestolonasljednik Muhamed ben Salman

Uručivanje saudijskih dozvola u ponedjeljak odvijalo se "na brojnim mjestima i u različitim gradovima", istaknuo je SPA. 

Osobe odgovorne za promet prethodno su "provjeravale međunarodne dozvole i procjenjivale sposobnost podnositeljica zahtjeva, podvrgnuvši ih praktičnom ispitu", dodala je agencija. 

Saudijska Arabija
1/8

Komentara 9

AA
aabbcc
20:29 04.06.2018.

Trebaju ženama dozvoliti i vatreno oruzje, kubure da bi bile sigurne na drumovima ko amerikanke.

GV
golub Vaso
19:58 04.06.2018.

kozojebi financiraju terorizam, ali o tome šutite

CR
crodux
00:08 05.06.2018.

pa naravno, kad je muževina dojadilo voziti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije