Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mornar o maturi

'Pet godina je prošlo bez problema. Ove godine nije dobro krenulo'

Vedran Mornar
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
19.06.2015.
u 20:28

Ministar znanosti, obrazovanjai sporta nada se da će policija uskoro otkriti odgovorne za curenje tema iz eseja na maturi

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar gostovao je u današnjem Dnevniku HRT-a gdje je komentirao novi skandal na državnoj maturi, odnosno curenje tema za esej iz engleskog jezika.

– Činjenica je da je pet godina prošlo bez ikakvih problema, osim one jedne zamjene testova prošle godine. Ove godine nije dobro krenulo. Četvero neodgovornih učenika napravilo je nešto za što vjerojatno nisu ni svjesni koliko je to prouzročilo stresa i problema u cijelom sustavu – poručio je ministar i dodao da će policija uskoro otkriti odgovorne.

>>'Ukidanje državne mature bio bi sumrak hrvatskog obrazovnog sustava'

>>Procurila i tema eseja razine A iz engleskog jezika, Ministarstvo traži istragu

Komentara 4

DU
Deleted user
06:57 20.06.2015.

Ako je tako kao što tvrdi naš simpatični ministarski Mornar dr. Vedro, onda je uzrok samo jedan - nakon pet mirnih godina neka opaka baba vračara kojoj se ne mile nezapamćeni uspjesi hrvatskoga prosvjete bacila je jake uroke na ovogodišnjee održavanje državne mature i sve je pošlo po zlu. Isto kao što se nekoj drugoj zluradoj babi vračari nije sviđalo prohrvatsko stanje u HNS-u pa mu je zabila kajlu čaranjem svastike na poljudskom stadionu. Vražje su te babe vračare, udare te svojim urocima i čaranjem kad se najmanje nadaš.

Avatar comparator
comparator
08:15 20.06.2015.

Poštovani minisrar nije svijestan opstrukcije iz vlastitih redova . Upravo je čudno to što navodi kako to da se nakon četiri godine odjednom pojave problemi baš isto kao i one čudne svastike.

DH
dalibor.hren
22:56 19.06.2015.

Vedrane, s kojeg si ti planeta? Od kad je uvedena ovakva matura, curi na sve strane!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije