Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Večeras se gasi Radio 101 točno u 23.59 sati jer nema više važeću koncesiju

Dok se ne raspiše novi natječaj za koncesiju i na temelju nje dobije nova dozvola za uporabu radiofrekvencijskog spektra, Radio 101 bit će ugašen.
31. svibnja 2021. u 09:51 25 komentara 4833 prikaza
Ukoliko ne podmiri troškove, Radio 101 prestaje s emitiranjem
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Radio 101, večeras će se biti ugašen i prestat će njegovo emitiranje budući da su nisu dobili radijsku koncesiju za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Zagreb: Vlasnik Radija 101 Thomas Alexander Thimme obratio se medijima točno definiran postupak Agencija za elektroničke medije o Radiju 101: Ne postoji privremena koncesija

U petak je održan sastanak predstavnika Radija 101, HND-a i Vijeća za elektroničke medije, gdje je zaključeno da će se u što kraćem roku raspisati nova obavijest o namjeri davanja radijske koncesije za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Sastanak je uslijedio nakon što su radnici Radija 101 prethodno u petak zatražili izdavanje privremene koncesije, a nakon što je VEM prošlog tjedna odbacio ponudu uprave Radija 101 zbog nepotpune dokumentacije – izvan roka predane potvrde Porezne uprave o podmirenju obaveza te nedostatne potvrde o osiguranom novcu za tromjesečno poslovanje.

5G HAKOM Počela je utrka za 5G frekvencije na nacionalnoj razini

Predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac, odgovarajući na pitanja radnika Radija 101, objasnio je da Zakon o elektroničkim medijima ne poznaje pojam "privremene koncesije". Zaključak je sastanka da će Vijeće, svjesno položaja radnika Radija 101 te njegove tradicije i dugovječnosti na tržištu elektroničkih medija, u što kraćem roku raspisati novu obavijest o namjeri davanja koncesije za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga radija na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, izvijestili su iz VEM-a.

Dok se ne raspiše novi natječaj za koncesiju i na temelju nje dobije nova dozvola za uporabu radiofrekvencijskog spektra, Radio 101 će se ugasiti. Naime, kako nam kazuju iz Hrvatske agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), njihova je zadaća osigurati da bilo koja radijska postaja bez važeće dozvole ne radi mimo zakona, a slijedom postojeće odluke Vijeća za elektroničke medije da se koncesija neće produljivati nakon isteka roka večeras točno u 23:59:59 sati. 

 

 

Marina Tucaković
Izgubila je borbu
U 68. godini života u Beogradu je preminula Marina Tucaković, autorica nekih od najvećih hitova
SPAR i INTERSPAR
Kupujmo domaće
Kako uopće prepoznati je li domaće zbilja domaće, te zašto uopće kupovati domaće proizvode? Donosimo odgovore na pitanja
  • sargu123:

    Devedesetih je Radio 101 bio vrhunac, više od 100 000 ljudi na prosvjedu protiv gašenja. Sad je nula i bolje da ga nema.

  • lak0:

    Baš briga Zrinku Vrabec koja nedavno u novinama proviruje iza leđa Rade Borić. Sve pripremano od početka 90ih.

  • umnjak:

    Kad se sjetim prosvjeda na Cvijetnom za 101. Sramota me za koga sam prosvijedao. Pravi placenici, prevaranti, ...