Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAKOM

Večeras se gasi Radio 101 točno u 23.59 sati jer nema više važeću koncesiju

Ukoliko ne podmiri troškove, Radio 101 prestaje s emitiranjem
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
31.05.2021.
u 09:51

Dok se ne raspiše novi natječaj za koncesiju i na temelju nje dobije nova dozvola za uporabu radiofrekvencijskog spektra, Radio 101 bit će ugašen.

Radio 101, večeras će se biti ugašen i prestat će njegovo emitiranje budući da su nisu dobili radijsku koncesiju za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

U petak je održan sastanak predstavnika Radija 101, HND-a i Vijeća za elektroničke medije, gdje je zaključeno da će se u što kraćem roku raspisati nova obavijest o namjeri davanja radijske koncesije za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Sastanak je uslijedio nakon što su radnici Radija 101 prethodno u petak zatražili izdavanje privremene koncesije, a nakon što je VEM prošlog tjedna odbacio ponudu uprave Radija 101 zbog nepotpune dokumentacije – izvan roka predane potvrde Porezne uprave o podmirenju obaveza te nedostatne potvrde o osiguranom novcu za tromjesečno poslovanje.

Predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac, odgovarajući na pitanja radnika Radija 101, objasnio je da Zakon o elektroničkim medijima ne poznaje pojam "privremene koncesije". Zaključak je sastanka da će Vijeće, svjesno položaja radnika Radija 101 te njegove tradicije i dugovječnosti na tržištu elektroničkih medija, u što kraćem roku raspisati novu obavijest o namjeri davanja koncesije za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga radija na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, izvijestili su iz VEM-a.

Dok se ne raspiše novi natječaj za koncesiju i na temelju nje dobije nova dozvola za uporabu radiofrekvencijskog spektra, Radio 101 će se ugasiti. Naime, kako nam kazuju iz Hrvatske agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), njihova je zadaća osigurati da bilo koja radijska postaja bez važeće dozvole ne radi mimo zakona, a slijedom postojeće odluke Vijeća za elektroničke medije da se koncesija neće produljivati nakon isteka roka večeras točno u 23:59:59 sati. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 26

LA
lak0
10:33 31.05.2021.

Baš briga Zrinku Vrabec koja nedavno u novinama proviruje iza leđa Rade Borić. Sve pripremano od početka 90ih.

SA
sargu123
10:39 31.05.2021.

Devedesetih je Radio 101 bio vrhunac, više od 100 000 ljudi na prosvjedu protiv gašenja. Sad je nula i bolje da ga nema.

UM
umnjak
10:42 31.05.2021.

Kad se sjetim prosvjeda na Cvijetnom za 101. Sramota me za koga sam prosvijedao. Pravi placenici, prevaranti, ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije