Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
točno definiran postupak

Agencija za elektroničke medije o Radiju 101: Ne postoji privremena koncesija

Zagreb: Vlasnik Radija 101 Thomas Alexander Thimme obratio se medijima
Sanjin Strukic/PIXSELL
28.05.2021.
u 06:56

Koncesija nije dodijeljena jer je jedan radio povukao ponudu, a Radio 101 nije na vrijeme dostavio svu traženu dokumentaciju

Vijeće za elektroničke medije još nije raspravljalo o mogućnosti ponovljenog raspisivanja obavijesti o namjeri davanja koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga radija na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. - Odluka o tome u ovome trenutku nije donesena - rekli su nam u Agenciji za elektroničke medije.

Podsjetimo, koncesija nije dodijeljena jer je jedan radio povukao ponudu, a Radio 101 nije na vrijeme dostavio svu traženu dokumentaciju. Na pitanje hoće li se Radiju 101, kojem idući tjedan istječe koncesija, omogućiti nastavak rada do raspisivanja novog natječaja, kako to traži vlasnik Thomas Alexander Thimme, dobili smo odgovor da Zakon o elektroničkim medijima ne poznaje pojam "privremene koncesije", a člancima od 73. do 75. definiran je postupak davanja koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije i radija.

- Drugi pravni akt kojim je reguliran taj postupak jest Pravilnik o sadržaju i postupku obavijesti o namjeri davanja koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije i radija. Ugovorom o koncesiji nije predviđena mogućnost produljenja njegova trajanja. Navedena mogućnost nije predviđena ni odredbama Zakona o elektroničkim medijima - ističu u Agenciji za elektroničke medije.

Ključne riječi

Komentara 6

ZO
zoranos
07:53 28.05.2021.

Ja bi više volio vidjeti tko to financira Radio 101 koji svake godine proizvodi milijunski gubitak! Dakle oni svojim radom ne mogu opstati. Dakle tko novcima održava na životu taj radio i koji je iznos u pitanju? Interesantno kako se reklamiraju kao neki demokratski i napredni radio a izvore financiranja ne znaju valjda niti zaposlenici. Dakle od kuda dolaze milijuni za njih i zašto?

SP
Stari_proleter
08:47 28.05.2021.

Financiranje je isto ko i finanaciranje ekipe oko Tomaševića.

DU
Deleted user
14:51 28.05.2021.

ŠOK I NEVJERICA! OČEKUJEMO PROSVJED OD 200TISUCA, BORACA ZA SLOBODU GOVORA!! TO TAKO UVIJEK BUDE NA KRAJU. LAŽ PROGUTA SAMU SEBE. AJD KONAČNO DOBRA VIJEST.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije