Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRUMP VS. BIDEN

UŽIVO: U SAD-u se vodi mrtva trka, pratite sve o američkim izborima na jednom mjestu

Liu Jie/XINHUA/PIXSELL
02.11.2020.
u 20:48

Donald Trump ili Joe Biden? Izbori su u utorak, 3. studenog. Pratit ćemo ih uživo sa studijskim emisijama i posebnim gostima. Prema posljednjim anketama, Biden je u dosta velikoj prednosti pred Trumpom

TIJEK DOGAĐAJA: 

20:40 - Iz Bidenove kampanje su objavili kako se testirao na koronavirus, ali da je nalaz negativan.

20:30 - Obama je govorio na skupu u Atlanti uz Joea Bidena. 

"Imam jednu riječ za vas, Atlanta - sutra!", rekao je Obama.

20:00 - Trump ima posebnog gosta na skupu u Pennsylvaniji, a to je britanski političar i zagovornik Brexita, Nigel Farage.

18:30 -  Donald Trump i Joe Biden dan uoči izbora provode na završnim skupovima kako bi aktivirali birače u ključnim državama.

Joe Biden je otišao u Ohio te je rekao da je Americi dosta kaosa Trumpova mandata.

17:35 - Na američkim predsjedničkim izborima već je glasalo više od 95 milijuna Amerikanaca u potencijalno najvećem odazivu na američke izbore u suvremenom dobu, objavio je U.S. Elections Projekt sa Sveučilišta Florida,.

Samo dan prije izbornog dana, broj prijevremenih glasova jednak je kao 69 posto ukupnog odaziva birača 2016. 

Stručnjaci predviđaju da odaziv birača biti veći nego 2016. kada je glasalo 138 milijuna ljudi. Samo 47 milijuna Amerikanaca glasalo je prije izbornog dana prije četiri godine.

Nagli porast glasanja poštom i prijevremenog osobnog glasanja uglavnom je potaknut pandemijom koronavirusa koja je ubila više od 230.000 u Sjedinjenim Državama i nastavlja se širiti u brojnim saveznim državama.

16:45 - Trump je tijekom svoje predizborne kampanje na Floridi natuknuo da bi mogao otpustiti vodećeg državnog epidemiologa Anthonyja Faucija, ali tek nakon izbora.

Držeći govor pred publikom na Floridi, Trump se žalio na medijsko pokrivanje pandemije koronavirusa, a onda je u jednom trenutku cijela publika počela skandirati "Otpusti Faucija". 

"Nemojte nikome reći, ali dajte mi vremena i sačekajmo kraj izbora"

16:30 Sheldon Adelson, multimilijarder, vlasnik lanaca kasina i vlasnik korporacije Las Vegas Sands, donirao je oko 250 milijuna Donaldu Trumpu, republikanskim kandidatima za Kongres (Zastupnički dom i Senat) i konzervativnim ciljevima, kažu dva republikanska izvora, a piše Guardian.

Adelson i njegova supruga Miriam, liječnica rođena u Izraelu, već su oborili rekord u iznosu donacija te do 14. listopada potrošili 183 milijuna dolara, objavila je nestranačka organizacija Center for Responsive Politics.

Od kasnog ljeta, kada je Adelson započeo s financijskim podupiranjem novog Trumpovog programa, nazvanog Preserve America 87-godišnji milijarder i njegova supruga u Trumpovu kasu su ubacili 75 milijuna dolara i tako postali najveći donatori njegove kampanje.

Komentara 5

Avatar mofo
mofo
17:36 02.11.2020.

Pa kad ste vec nasli vlasnika lanca kasina kao najveceg trumpovog donatora, kako to da niste pisali o najvecim bidenovim donatorima, kini?

NE
Neutralac
05:52 03.11.2020.

Prema posljednjim anketama 2016, godine i Hillary je vodila daleko ispred Trumpa. Pa znamo kako je zavrsilo. Ako je Amerima dobar sleepy Joe... nek si ga imaju.... ali mislim da nisu tako glupi...

ZN
znam
10:29 03.11.2020.

Pobjednik ce biti tehnokracija. Ne trebamo biti dijelom ovog lažnog narativa "lijevo naspram desnog" ili "demokrat nasuprot republikanaca". Tehnokracija nije politički sustav i ne pripada niti podržava niti jednu stranu. To je ekonomski sustav zasnovan na tehnološkoj kontroli i digitalnom nadzoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije