Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAR

Utvrđen uzrok smrti studentice koja je umrla u kolima Hitne, obustavljena istraga protiv mladića

Hitna pomoć, ilustracija
Dino Stanin/Pixsell
09.11.2019.
u 10:34

Nakon provedene istrage i vještačenja utvrđeno je, naime, da je 20-godišnja studentica preminula od posljedica teške bolesti, leukemije, te da davanje droge na uživanje i navodno nepružanje pomoći nije u uzročnoj vezi sa smrću

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru (ŽDO) obustavilo je istragu protiv 22-godišnjeg Zadranina koji se dovodio u vezu sa sumnjivom smrti dvadesetogodišnje studentice koja je 14. lipnja preminula u kolima Hitne pomoći na putu od Voštarnice do zadarske Opće bolnice.

Nakon provedene istrage i vještačenja utvrđeno je, naime, da je 20-godišnja studentica preminula od posljedica teške bolesti, leukemije, te da davanje droge na uživanje i navodno nepružanje pomoći nije u uzročnoj vezi sa smrću, javlja Zadarski.hr.

- Zbog toga je ovo državno odvjetništvo obustavilo istragu u svojoj nadležnosti, te ustupilo predmet Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru zbog kaznenog djela davanja droge na uživanje - naveli su u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Sumnjalo se da je 22-godišnjak 12. lipnja u podstanarskom stanu u Zadru dao djevojci drogu na uživanje od čega je ona preminula 14. lipnja, kao i da joj nije pružio pomoć iako joj je pozlilo.

Iako se na preliminarnim nalazu obdukcije, s obzirom na stanje svih unutrašnjih organa djevojke, sumnjalo da je 20-godišnjakinja bila u poodmakloj fazi teške bolesti, nije se točno ne znalo koja je bolest u pitanju te je li svog zdravstvenog stanja bila svjesna i preminula djevojka porijeklom iz Istre. Dodatna vještačenja su sada potvrdila da je djevojka bolovala od leukemije koja je bila i uzrok njezine smrti.

Ključne riječi

Komentara 4

SM
siki_miki
10:50 09.11.2019.

Tragedija, RIP. Cudno ipak da je bolest dosla do kasnog stadija, a da (vjerojatno?) djevojka nije ni znala da je ima. A MUP se odmah okomio na momka makar je prakticki nemoguce izazvati smrt pusenjem trave.

DU
Deleted user
12:50 09.11.2019.

Znamo za koga su kola!!

SA
samoborka
11:19 09.11.2019.

Kolima hitne pomoći? Mislite, vozilu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije