Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Divlja horda

Utekao policiji kada su ih članovi obitelji počeli kamenovati

kafic sava
Anto Magzan/Pixsell
28.04.2011.
u 11:15

Policajce su na intervenciji pokraj Velike Gorice opkolile žene i djeca iz naselja. Morali su odustati od privođenja.

Po livadama i šumama pokraj mjesta Bukevje u blizini Velike Gorice policajci su i danas tragali za Demirom B. (40), koji im je s lisičinama na rukama u srijedu pobjegao nakon što je, kako se sumnja, ispalio pet, šest hitaca iz kalašnjikova ispred kafića Sava. Policajci su nakon dojave o pucnjavi znali gdje će ga potražiti – u Zablatju Posavskom, obližnjem divljem naselju u kojem živi sa 40-tak članova svoje obitelji. Tamo su zatekli lokalnog nasilnika te su mu na ruke stavili lisice. Međutim, to se nije svidjelo ostalim stanovnicima koji su odlučili stati uz svog “vođu”, kao ga zovu mještani. Petnaestak žena i djece opkolilo je policajce. Počeli su ih naguravati i gađati kamenjem te su policajci odustali i pozvali u pomoć interventnu policiju. U sveopćem metežu Demir B. pobjegao je s lisičinama na rukama.

Od svađe do ludila

Mještani, očevici, požalili su se da je ovaj incident, kao i mnogi slični, počeo nasilnikovim konzumiranjem piva.

– U srijedu navečer Demir, njegov rođak i jedan mještanin sjedili su zajedno za stolom u kafiću. Nema problema kad je trijezan. Ali kad popije, radi probleme. Što su pričali, ne znamo, ali bilo je nešto trivijalno. Postajalo je sve žešće. Demira je onda uhvatilo ludilo. Ja sam tebi ovo napravio, ti meni ono... moglo se čuti. Krenule su psovke i bujica uvreda, a spominjala se i majka. Demir se digao sa stola i otišao s rođakom. I mještanin se ustao i otišao kući. Nakon nekog vremena Demir se vratio u kombiju s braćom, rođacima, ženama i djecom. Ni ne pitaju o čemu je riječ i zašto se Demir svađa, nego ga slijede i rade nered. Tako je bilo i ovaj put. Nije ih omelo ni to što je ovoga s kojim se svađao nije više bilo – kazuju mještani. Dvadesetak gostiju, kada su vidjeli muškarce s pištoljima spremne na obračun, ubrzo su se, kao i u prijašnjim situacijama, povukli unutra, gdje su ih štitila željezna vrata te su unutra čekali razvoj događaja.

Majka glavna u klanu

Njih tridesetak vani je radilo nered, a zatim su se začuli i pucnji. Nakon nekog vremena razbježali su se.

– Imaju iskustva pa znaju dobro koliko je potrebno policiji da dođe iz Velike Gorice. Inače je u redu, ali kad se napije, radi incidente, a njegovih petero, šestero braće i članovi njihovih obitelji onda ih slijede. Žene su posebno opasne. To traje 15 godina neprestano i cijelo mjesto strepi od problema – požalili su se mještani. Policija je jučer u postaju privela pet osoba na ispitivanje, među kojima se nalazila i majka izgrednika, koja je, kako kažu mještani, “glavna u klanu”.

Komentara 60

MP
mparac3
23:59 28.04.2011.

Nacionalne manjine nas vec dugo terorisu na perfidan i podmukao nacin, a tu i tamo se i fizicki s nama obracunavaju, cesto i sa smrtnim posljedivama - al\' uvijek na nasoj strani.....

MM
Mladen Miletić
18:38 28.04.2011.

Hoče reći kao policija nešto zna pojma nemaju i ovdje s e vidi kada je narod složan a ne kao Hrvati onda se nemože samo tako hapsiti i zatvore puniti kao nekada u najgoroj diktaturi... Romi nisu ****** kao ovii drugi koji pune Hrvatske zatvore iz dana u dan !

SA
sargu123
21:02 28.04.2011.

Rom Memeti je koalicijski partner našeg dragog KraDeZeja i šefice Vlaisavljevićke ! Možda bi se policajci zapravo trebali ispričati toj ekipi koja je samo malo pripucala !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije