Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi broj 'oluje'

Uspomene i nikad viđene ratne fotografije elitnog ATJ Lučko

oluja naslovnica (1)
VL
24.09.2013.
u 18:13

“Oluja” od ovog broja objavljuje stalnu kolumnu vlč. Zlatka Sudca i čitateljima daruje knjižicu “Hrvatski sveci i blaženici”

U šest godina ratovalo je tek njih 350 odabranih. U prosječnoj dobi od 22 godine prošli su zahtjevna psihofizička testiranja. Većina je stigla sa znanjem borilačkih vještina, svatko od njih bio je kristalno čist pred zakonom, bez prometnog prekršaja, a kamoli mrlje u kaznenom dosjeu.

– Prije početka ratnih zbivanja vodili su nas na odjel patologije na Šalatu gledati obdukcije. Željeli su nas pripremiti na ono najgore što slijedi: na ranjene i poginule kolege – prisjećaju se danas umirovljeni pripadnici ATJ Lučko, elitne postrojbe koja ovih dana slavi 23. godišnjicu postojanja.

Tim su povodom svoje uspomene, ali i nikad viđene ratne fotografije podijelili s reporterima “Oluje”, mjesečnog magazina za hrvatske branitelje, čiji se novi broj od srijede nalazi na kioscima diljem Hrvatske te Bosne i Hercegovine. “Oluja” od ovog, šestog broja, objavljuje stalnu kolumnu vlč. Zlatka Sudca, koji je tijekom godina razvio posebnu sklonost braniteljima.

Tema su broja “povlaštene” mirovine, o čemu govori stopostotni invalid Domovinskog rata Marijan Bišćan: – Rado bih se mijenjao sa svakim tko bi htio takve “privilegije”, odmah bih potpisao da izađem iz invalidskih kolica!

Nova “Oluja” donosi i analizu na temu ćirilice u Vukovaru: dvojezičnost nije trijumf hrvatske države nego političke bešćutnosti i kratkovidnosti.  

>> 'Gotovina nam i danas daje lekcije, samo te poruke ne vide svi'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije