Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uskrsni koncert iz katedrale: Uživajte uz Ivanu Husar Mlinac, Mariju Husar Rimac i Matiju Dedića

"Svi smo mi u istom čamcu", rekao je nedavno Papa, a želja nam je da se ovim koncertom probudi osjećaj povezanosti i poniznosti, te dubljeg shvaćanja smisla života. Svi smo mi jedna velika obitelj, stoji u najavi
11. travnja 2020. u 16:08 2 komentara 3616 prikaza

U nedjelju 12. travnja od 18.00 sati, na najsvetiji blagdan katoličke Crkve, na sam Uskrs, Story vam donosi jedinstveni koncert vrhunskih vokala sestara Husar, Ivane Husar Mlinac i Marije Husar Rimac, uz pratnju prestižnog pijanista i skladatelja Matije Dedića. Koncert ćete ekskluzivno moći pratiti putem portala Story.hr.

Jaja Odaberite jaja hrvatskih proizvođača Zdrava jaja na vašem stolu: Znate li što označava kod na jajima i zašto ih je bitno imati na jelovniku?

Najavu koncerta prenosimo u cijelosti. 

"Ovim prigodnim koncertom želimo Storyjevoj publici i svekolikoj javnosti pružiti dodatnu nadu i osnažiti im duh, pružiti sadržaj koji će im pomoći da ovaj Uskrs obilježe što dostojanstvenije, svečanije i uz omiljene izvođače.

Osim glazbe, pružiti ćemo publici priliku da putem ovog koncerta na sam Uskrs virtualno 'uđu' u ranjenu zagrebačku katedralu koja im nakon potresa, ali i zbog pandemije COVID-19 virusa nije dostupna, te da budu dio duhovnog događanja kojem u doba pandemije ne mogu nazočiti u crkvama diljem zemlje i svijeta.

"Svi smo mi u istom čamcu", rekao je nedavno Papa, a želja nam je da se ovim koncertom probudi osjećaj povezanosti i poniznosti, te dubljeg shvaćanja smisla života. Svi smo mi jedna velika obitelj.

Nisu toliko poznate Ovo su najzanimljivije činjenice o Uskrsu, znate li u kojoj su zemlji prvi bojali pisanice?

Uživajte u ovom koncertu, iako iz prazne zagrebačke katedrale u čistim emocijama koje vam donosi. Prilikom koncerta strogo poštujemo sva pravila sigurnosti", navodi se u najavi koncerta. 

Arheološko nalazište kod Bojne
TAJNA GROBA BROJ 4
Nepoznati hrvatski vladar iz 8. stoljeća otvara novo poglavlje povijesti
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • Nnika:

    Uskrsni koncert? po čemu...?

  • DarkLord:

    Papa Francek, bitte otvori konacno vatikansku kasicu prasicu za poravke sakralnih objekata hrvatske bastine nas rimokatolika. Naj samo propovjedati. Danke Papst!