Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uskok optužio savjetnika Zadarske županije za namještanje natječaja

Osim Danijela Pavića, Uskok je optužio i 15 vlasnika kuća koji su ga navodno poticali na nezakonitosti i davali mu mito
14. veljače 2020. u 17:47 2 komentara 477 prikaza
USKOK
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Zbog navodnih nezakonitosti sa sufinanciranjem energetske obnove kuća Uskok je optužio savjetnika u Zadarskoj županiji Danijela Pavića i 15 vlasnika kuća koji su ga navodno poticali na nezakonitosti i davali mu mito.

Zsolt Tamas Hernadi- Županijski sud PREDLAŽE UKIDANJE ODLUKE USKOK podnio žalbu Vrhovnom sudu na odluku o opozivu istražnog zatvora Zsoltu Hernadiju

Uskok je, ne otkrivajući identitet optuženih, u petak izvijestio da je Pavić od 11. svibnja do 29. lipnja 2018. kao savjetnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove zadarske županije i član povjerenstva za provedbu javnog poziva za sufinanciranje mjera energetske obnove postojećih obiteljskih kuća na zadarskom području na traženje sedmorice okrivljenih dogovorio ishođenje dobivanje bespovratnih sredstava za energetsku obnovu njihovih kuća.

Budući da je u Javnom pozivu bilo naznačeno da pravo prvenstva imaju ranije zaprimljeni zahtjevi, Pavić je izradio koverte s imenima i adresama okrivljenika i u njih uložio prazne listove papira. Potom je Pavić, za kojeg je Uskok naveo samo dob, od službenice za zaprimanje pošte Zadarske županije zatražio da na koverte otisne prijemni žig od prethodnog dana kako bi podnositelji dobili pravo prvenstva, iako je znao da su podnositelji trebali podnijeti zahtjeve osobno ili poštom.

Anka Mrak Taritaš MRAK TARITAŠ U STUDIJU VEČERNJAKA Zbog GUP-a će biti posla i za Uskok, a lomim se oko ponovne kandidature za gradonačelnicu

Kada je službenica to odbila, podnositelje je uputio da osobno predaju zahtjeve, što je 15 optuženika i učinilo. Međutim, bespovratna sredstva za energetsku obnovu nisu im dodijeljena jer je povjerenstvo za provedbu javnog poziva, za vrijeme dok je Pavić bio odsutan s posla, otvorilo njihove koverte i utvrdilo da se u njima ne nalazi potrebna dokumentacija.

Uz to, Pavić je od 21. srpnja do 31. prosinca 2017. u istom svojstvu te s ovlastima za provedbu javnog poziva za prikupljanje prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća u 2017. godini 11 okrivljenika predložio kao osobe koje ispunjavaju uvjete za natječaj.

Ne sumnjajući u ispravnost takvog prijedloga, zadarski župan Božidar Longin je 27. prosinca 2017. donio odluku o sufinanciranju mjera energetske obnove obiteljskih kuća prema kojoj se okrivljenicima isplaćuju iznosi sufinanciranja, iako njihove kuće nisu bile obnovljene ili nisu u prijavama dostavili svu potrebnu dokumentaciju. Na taj način je Pavić, prema tvrdnjama tužiteljstva, oštetio Zadarsku županiju za 277.220 kuna.

Vanja Marušić Vanja Marušić Ravnateljica Uskoka: Već pet godina nismo zaposlili financijskog istražitelja

Osim toga, Pavića tužiteljstvo tereti da je, ponovno u istom svojstvu i s istim ovlaštenjem, od 8. lipnja do 31. prosinca 2016. na njegov nagovor i traženje 73-godišnjaka predložio kao osobu koja ispunjava uvjete. Na temelju tog prijedloga zadarski župan je 21. prosinca 2016. donio odluku o sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća kojom je 73-godišnjaku isplaćeno 15.000 kuna.

Uskok je priopćio da je Pavić za svoje usluge od 66-godišnjaka dobio 3000 kuna, od 46-godišnjaka 10.800 kuna, a od 73-godišnjaka 1.200 kuna te 50 eura, a čime je Zadarsku županiju oštetio za ukupno 292.200 kuna. U optužnici je predloženo oduzimanje imovinske koristi od svih okrivljenika.

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • aabbcc:

    Energetska obnova kuca na podrucju Mediterana gdje se kuca zagrijava dva dana u godini ??

  • Avatar Ante-Portas
    Ante-Portas:

    Da pogodimo iz koje je stranke?