Naslovnica Vijesti Svijet

Uragan Florence približava se SAD-u, neki odbijaju napustiti domove

Ovo je jedan od najjačih uragana koji prijeti istočnoj obali SAD-a u proteklih nekoliko desetljeća.
12. rujna 2018. u 08:33 5 komentara 1753 prikaza
Uragan Florence
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

Uragan Florence, koji je dosegnuo kategoriju četiri, donosi opasne oluje i obilnu kišu u Sjevernu i Južnu Karolinu te u Virginiju. Mnogi stanovnici ovih američkih saveznih država odlučili su ostati u svojim domovima unatoč naredbama za evakuaciju, piše CNN.

velika oluja Neobični uragan Florence - milijun ljudi u SAD-u spremno na hitnu evakuaciju

Očekuje se da će olujni vjetrovi do obala Sjeverne i Južne Karoline stići u četvrtak ujutro. Stanje će se pogoršati tijekom večeri, a 'udar' uragana očekuje se u petak ujutro.

Ovo je jedan od najjačih uragana koji prijeti istočnoj obali SAD-a u proteklih nekoliko desetljeća.

Tim Terman i njegova supruga žive u Southportu u Sjevernoj Karolini i trenutno ne namjerava napustiti svoj dom iako ga drugi članovi obitelji nagovaraju da pobjegne.

 | Autor : Reuters/Pixsell Foto: Reuters/Pixsell Ratni brodovi isplovljavaju jer će se lakše suočiti s olujom na pučini, nego uz obalu

Vojnici se spremaju za uragan Florence Istočna obala SAD-a Bliži se uragan, naređena evakuacija 1,5 milijuna ljudi: 'Ovo je opasna oluja, jako smo uplašeni'

- Moj dom je sve što ja i supruga imamo - rekao je Tim za CNN i dodao da ne bi mogao provjeravati štetu na kući ako ju napusti.

- Ovo će biti oluja koja će napraviti ogromnu štetu našoj zemlji - rekao je jučer Jeff Byard iz Agencije za upravljanje u hitnim intervencijama.

Havaji OBILNE KIŠE Uragan Lane: na Havajima poplave i odroni tla

Rekao je kako ovo neće biti oluja od koje će se oporavljati u nekoliko dana.

- Bit će to...dugoročni oporavak - rekao je Byard.

[video: 26683 / ]
Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

 • virtual1:

  pa da kreteni imaju jednu zidanu kuću a ne one daščurine možda nebi bježali. Da mi je samo vidit taj vjetar koji će skrbat kuću od pune cigle i betona

 • Avatar navijač
  navijač:

  Ima tu dosta pretjerivanja od strane medija, osim toga gdje da idu ? u nekakva skloništa a kuću mogu opljačkati. Bolje u podrum.

 • Korisnik.ri:

  Americki narod zlo covjecanstva. Neka Trump upotrijebi proturaketni stit. Koliko su samo nereda u islamskom svijetu nanijeli.