Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Volodimir Zelenskij

Ukrajinski predsjednik kritizirao Milanovića: 'Da je više od 100.000 vojnika na granici s Hrvatskom...'

Foto: REUTERS/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.12.2021.
u 22:24

Milanović je kao "obično šarlatanstvo" opisao posjet premijera Andreja Plenkovića Ukrajini u vrijeme velikih napetosti s Rusijom i prozvao ga da će "zbrisati u Bruxelles ako zagusti"

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij kritizirao je večeras Zorana Milanovića zbog izjave da je posjet premijera Plenkovića Ukrajini "obično šarlatanstvo". 

- Da je više od 100.000 vojnika na granici s Hrvatskom, predsjednik Milanović posjet ukrajinskog premijera Zagrebu ne bi nazvao "šarlatanstvom", već izrazom solidarnosti i prijateljstva - poručio je Zelenskij na Twitteru. 

Podsjetimo, Milanović je kao "obično šarlatanstvo" opisao posjet premijera Andreja Plenkovića Ukrajini u vrijeme velikih napetosti s Rusijom i prozvao ga da će "zbrisati u Bruxelles ako zagusti".

"Imam simpatije prema Ukrajini, a Rusiju ne mrzim. Dosta nezgodna pozicija. Međutim, 100.000 ruskih vojnika je na granici s Ukrajinom, ne zna se što će biti sutra", rekao je Milanović novinarima na Pantovčaku. 

"Što znači ta manifestacija beskrajne ljubavi? Jer Plenković će zbrisati u Bruxelles ako zagusti, ali hrvatski vojnici tamo neće ići. Neće ni američki", rekao je hrvatski predsjednik. 

Milanović se pitao "vodi li se tako vanjska politika" Hrvatske.

"To su užasno ozbiljne stvari, ali užasno ozbiljne. Za mene je to obično šarlatanstvo", rekao je predsjednik i poručio Ukrajincima da se ne uvrijede.

"Imam simpatiju i empatiju. Nije lako, ali priča je puno kompleksnija", zaključio je Milanović. 

VIDEO Pogledajte cijeli govor koji je izazvao potres na desnici: Zekanoviću nakon ovog raste popularnost

Komentara 141

IV
Ivanbarak
22:28 10.12.2021.

Bilo je 91 pa šta ste vi napravili?? Gledali ste sa strane i čudili se

PI
Pitagora
23:40 10.12.2021.

Hrvatska je imala 100000 vojnika na granici i sama to riješila. Ukrajinci neka krenu u akciju

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
22:37 10.12.2021.

Svakako će on završiti u Briselu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije