Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽAS NA ULICAMA SPLITA

Uhićene tinejdžerice koje su tukle i maltretirale vršnjakinju: Snimale mobitelom kako je ponižavaju

Nova policijska vozila na ulicama Šibenika
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
01.04.2024.
u 10:26

Društvenim mrežama i Facebook grupama u nedjelju se proširio užasno nasilan video maltretiranja sa splitskog područja u kojem jedna tinejdžerica na ulici mlati i čupa drugu. Nakon što je snimka objavljena, stravičan čin vršnjačkog nasilja osudili su brojni poznati Hrvati.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska potvrdila je za Slobodnu Dalmaciju da su dvije tinejdžerice, koje su brutalno maltretirale i vrijeđale treću, uhićene u večernjim satima Uskrsa, 31. ožujka. Naknadno je za Večernji list potvrđeno da su na Uskrsni ponedjeljak u policiji sve tri tinejdžerice koje su maltretirale vršnjakinju, a kriminalističko istraživanje još je u tijeku.

Naime, društvenim mrežama i Facebook grupama u nedjelju se proširio užasno nasilan video maltretiranja sa splitskog područja u kojem jedna tinejdžerica na ulici mlati i čupa drugu. Druga nasilnica dobacuje, vrijeđa djevojku koja kleči na koljenima i grubo je ponižava. Potkraj snimke djevojci s leđa prilazi treća mlada djevojka i snažno je udara nogom, pri čemu žrtva pada i udara licem o tlo.

Na društvenim mrežama čak se dijeli informacija o kojim je maloljetnicama riječ, njihova imena te profili na mrežama. "Oćeš se meni ispričat' zato šta sam ja popušila batine?" pita nasilnica maltretiranu djevojku i govori joj kako je "zbog njezinih laži bila u kazni dva mjeseca...". U Facebook grupi "Mame iz Splita i okolice" stoji uz objavljeni video: "Molim vas da ovo objavite da se vidi šta se događa po Splitu, ovo nije normalno. Sve je već prijavljeno".

Nakon što je snimka objavljena, stravičan čin vršnjačkog nasilja osudili su brojni poznati Hrvati. - Ne znam jeste li vidjeli snimku koja kruži društvenim mrežama gdje tri maloljetne curice maltretiraju četvrtu. Ljudi, nećemo nasiljem i batinama rješavati stvari. Volimo se i svakog cijenimo - poručila je pjevačica Jelena Rozga sa svojega koncerta.

VEZANI ČLANCI:

- Pa je li ovo moguće? Ovo mlade cure? Ako je potrebna bilo kakva pomoć ili razgovor curi, neka se javi, nije sama. Ima stručnih i duhovnih ljudi koji su spremni besplatno pomoći - na društvenim mrežama piše poznati sportaš, kickboxer Antonio Plazibat.

FOTO Raskošna imanja u Hrvatskoj: Posjećivali ih velikani, a sada propadaju

Nova policijska vozila na ulicama Šibenika
1/41

Komentara 22

MA
marijanka
09:06 01.04.2024.

Kad citam ovako nesto uhvati me bjes i pomislim,nedaj boze da se to desi mom djetetu.Drugo ne bi im trebslo suditi vec kad bi ih ja uhvatila u sake i vratila istom mjerom nikad vise nikoga ne bi napale. Balavicee neodgojene tuku uvjek slabije od sebe. Dobra je ona ;zub za zub,oko za oko.Treba ih nalupati po guzici toliko da tri dana ne mogu sjesti na nju. Balavice objesne

LJ
ljudemisi
09:27 01.04.2024.

Zar nismo svakodnevno svjedoci nasilja nasilnika Baste i medija koji koji mu u nasilju služe i potiču, a taj nasilnik dobro je poznat iz djetinjstva, takav i ostao

ST
sttipe
08:15 01.04.2024.

Ovo je stvarno problem. Ovakvi uvik nađu sljedeće. Muški 2, takva, koja sam u djetinjstvu, poznava, su već desetljećima mrtvi. Naletili su na "mine", i neko ih je rješija. Ove bi mogle "smrdit" cili život, jer će žene to teškoo rješit, ako ih ne rješi neki roditelj..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije