Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dolijao 50-godišnjak

Uhićen i drugi pljačkaš bankomata: Eksplozijama plina ukrali više od milijun kuna

Pljačka bankomata na Kantridi u Rijeci
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/6
31.10.2019.
u 21:29

Dvojica hrvatskih državljana osumnjičena su za provale u bankomate na području Kraljevice i Kantride u Rijeci, počinjene u ožujku i rujnu ove godine

Hrvatski državljanin (50) uhićen je pod sumnjom da je s ranije uhićenim 54-godišnjakom izazivanjem eksplozija plina pljačkao bankomate i tako otuđio više od milijun kuna, objavila je danas PU primorsko-goranska. 

Uhićeni 50-godišnjak, za kojim je bila raspisana tjeralica, danas će biti prepraćen u istražni zatvor, a policija ga sveukupno sumnjiči za šest kaznenih djela - tri teške krađe i tri kaznena djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

Dvojica hrvatskih državljana osumnjičena su za provale u bankomate na području Kraljevice i Kantride u Rijeci, počinjene u ožujku i rujnu ove godine. 

Policajci Sektora kriminalističke policije i I. policijske postaje Rijeka 54-godišnjaka su uhitili u rujnu ove godine nakon provale u bankomat na području Kantride, a pronađen je i veći dio otuđenog novca, odnosno 954.000 kuna.

"U nastavku kriminalističkog istraživanja provala u bankomate na području ove Policijske uprave, kao i potrage za spomenutim 50-godišnjakom, utvrđeno je da su spomenuta dvojica 30. listopada 2018. godine na isti način provalili i oštetili bankomat na području Čavli te otuđili više od 500.000 kuna. Osim toga, prilikom počinjenja navedenih provala u bankomate koristili su osobna vozila koja su prethodno otuđili i koja su naknadno pronađena", priopćila je policija.

 

Ključne riječi

Komentara 4

VO
vorda400
21:53 31.10.2019.

Koliko moraš biti glup da razneseš bankomat sa kojeg si nedavno digao lovu i onda opet to ponoviš u drugom gradu ha ha ha

Avatar miyamoto
miyamoto
22:48 31.10.2019.

Novac je veliko zlo i ne držite ga nikada kod sebe. Radije koristite kartično plaćanje. Novac je nepristojno brojati i slikati se s njime u krevetu. Veliki iznosi opterećuju vlasnika

WI
winimneiania
22:28 31.10.2019.

Ima li nesto pozitivno u toj drzavi? Pa ovi da udju u shengen, koliko kriminalaca imaju u zemlji, oni bi pobili ljude po zapadu da im opljackaju bankomate i draguljarnice, morali bi im ljudi rat objaviti da se otarase njih. Stanje u zemlji gore nego u Iraqu i Afghanistanu zajedno, sa zlocinckom na vlasti i onom na Pantovcaku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije