Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagirali na izjavu

Udruga gradova: Cvitan je tom neutemeljenom tvrdnjom uvrijedio lokalne dužnosnike

Dinko Cvitan
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.02.2014.
u 11:25

- Navedena izjava proglašava izvršne čelnike neposrednim krivcima za bujanje korupcije na lokalnoj razini te svim gradonačelnicima već u startu presumira nečasno postupanje i arbitrarnost u obnašanju izvršnih dužnosti na koje su izabrani na neposrednim izborima, voljom građana- priopćila je udruga gradova

Udruga gradova je u ime 118 gradova učlanjenih u nju priopćenjem reagirala na izjavu ravnatelja Uskoka Dinka Cvitana izrečenu tijekom javne rasprave o temi "Pravosuđe i borba protiv korupcije: kako vratiti povjerenje građana u institucije?" koju je u srijedu organiziralo Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj u povodu objave prvog izvješća Komisije o borbi protiv korupcije.

Cvitanovu izjavu da ''građani u prijavama Državnom odvjetništvu i Uskok-u najviše ukazuju na problem u području sudovanja, rada lokalne i regionalne samouprave te s tim povezane javne nabave, a primarna zadaća je rješavanje korupcije na lokalnoj razini jer su lokalni šerifi daleko opasniji nego što to izgleda" smatraju neutemeljenom te navode kako je Cvitan 'tom tendencioznom tvrdnjom uvrijedio sve izabrane lokalne dužnosnike'.

- Navedena izjava proglašava izvršne čelnike neposrednim krivcima za bujanje korupcije na lokalnoj razini te svim gradonačelnicima već u startu presumira nečasno postupanje i arbitrarnost u obnašanju izvršnih dužnosti na koje su izabrani na neposrednim izborima, voljom građana. 

Gradonačelnici okupljeni u Udruzi gradova ocjenjuju izjavu proizvoljnom pa i opasnom tvrdnjom koja je usmjerena na podizanje tenzija u odnosima građana i tijela lokalne vlasti.

Izjava je, dodatno, u potpunoj suprotnosti mnogo puta javno proklamiranom stavu Uskok-a prema kojem se ne postupa bez dokaza, tek na osnovu medijskih napisa i javne percepcije.

Smatramo da ovakvo stajalište ravnatelja Uskoka zasigurno neće pridonijeti afirmiranju, ni uvjerljivosti te institucije, posebno neće pridonijeti percipiranju Uskok-a kao neovisnog i stručnog tijela čiji je princip zakonitost iznad svega- navodi udruga gradova u priopćenju- navode u priopćenju.

>> Cvitan: Ne možemo kontrolirati i nadzirati svaku distribuciju

Komentara 5

GO
golub
12:34 14.02.2014.

Udruga zaštite gradova mogla bi se svoj naziv promjeniti u ugrugu za zaštitu lopova. tako da Cvitan nije mogao uvrijediti lokalne dužnosnike.

AR
arjavas
11:52 14.02.2014.

Cvitan je u pravu . Većina općina služi kao samoposluživanje lokalnih šerifa i njihovih poslovnih partnera , a može i obrnuto .Nepotrebno zapošljavanje i zbrinjavanje rodbine po razno-raznim općinskim ( županijskim ) uredima masovna je pojava kojoj niko izgleda ne ne želi stati na rep. Najveće greška ove vlasti je kaj odmah nije prvo ukinula sve općine koje se nemogu same finacirati , pa onda i one koje imaju love toliko da pokriju plače zaposlenika , aza drugo niš . Da su to odmah napravili danas nebi strugali po dnu lonca na kojem nema ništa .

ME
melanija
12:07 14.02.2014.

covjek kaze istinu, a oni skvice. dakle u pravu je. svatko se cese gdje ga svrbi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije