Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga

Udomitelji optuženi za zlostavljanje zaposleni u policiji

zlostavljanje, pedofilija, nasilje
Ilustracija
16.11.2012.
u 21:38

Odnosi u kući bili su u redu do adolescentske dobi sestara, a onda su zbog različitih mišljenja počeli verbalni i fizički sukobi

Novinari su doznali nove informacije o slučaju fizičkoga zlostavljanja dviju sestara koje su udomljene u obitelji u jednom ličkom gradu. Doznalo se da je bračni par, 36-godišnjakinja i 35-godišnjak koji su osumnjičen za kazneno djelo zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe, zaposlen u lokalnoj policijskoj upravi. Javnost o tome nije bila obaviještena, objašnjeno nam je, \"jer je riječ o vrlo osjetljivom slučaju i ispitivanja su u tijeku.\"

Doznajemo i da su tijekom devet godina, koliko su sestre bile udomljene, odnosi u kući bili u najboljem redu. No, kako su djevojke stupale u adolescentsku dob, promijenilo se i njihovo ponašanje koje su udomitelji smatrali neprikladnim. 

Zbog razlika u mišljenju dolazilo je do verbalnih i fizičkih sukoba, a policijski izvidi zbog izjave starije sestre o zlostavljanju počeli su prije nekoliko mjeseci. Nikada ni jedan dokaz nije utvrđen koji bi upućivao na ono za što se udomitelji terete, nego se zasad slučaj temelji samo na iskazima. Dvije sestre udomljene su nakon niza obiteljskih tragedija. Otac je počinio samoubojstvo, majka ih je napustila, a s bakom su živjele do njezine smrti. (Iva Vidović/VLM)

Komentara 7

Avatar broz
broz
09:08 17.11.2012.

"kviki",koji si ti idiot. --Kada sam rekao neki dan da su ovi udomitelji sigurno iz "društvenno prihvatljive obitelji"nisam bio daleko od istine.

UM
Umjereni
12:59 17.11.2012.

I što je sada sukus ovog članka??? Novinari se trude otkriti privatne podatke osumnjičenih za koje nema niti jednog jedinog dokaza ako ja dobro čitam. Kaže ovaj Pulitzerove nagrade vrijedan članak da je došlo do verbalnog sukoba jer su djevojke ušle u pubertet i ne slažu se - kojeg li čuda - sa starateljem?! LJudi, pa to nije valjda moguće. To prvi puta čujem da se pubertetlije ne slažu s roditeljima. Verbalni sukob = zlostavljanje??? A fizički sukob, o čemu se radi? Jeli ubio staratelj boga u toj djeci ili su mu popustili živci pa mu izletio šamar. Ne opravdavam, ali to je još daleko od zlostavljanja. Ako postoji zlostavljanje, bolje da novinar o tome piše nego da traži privatne podatke počinitelja, a dokaza čini se nema ni jednog. Što ako dijete iztraumatizirano laže i namjerno govori protiv svojeg startelja jer ga sada mrzi jer mu primjerice nije dao ići subotom vani? Stvarno hvale vrijedan članak.

KV
kviki111
06:36 17.11.2012.

Svatko zna kako se dobija posao u policiji! I tko je u največem broju slučajeva prisiljen tražiti posao u toj instituciji! Dno dna, ljudi koji nje mogu raditi ni jedan drugi posao! Dobro je što policija takve slučajeve u svojim redovima više ne zataškava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije