Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trajanje operacije ovisi o vremenskim uvjetima

U svrhu zaštite imovine i života građana u nedjelju se uklanja mina iz pulske luke

policija ilustracija
Marko Prpic/PIXSELL
26.10.2023.
u 12:01

Za vrijeme akcije mole se građani da ne pristupaju zonama osiguranja koje će biti uspostavljene te da postupaju po uputama policije radi sigurnosti svih sudionika akcije uklanjanja.

Regionalna protueksplozijska jedinica iz Rijeke u suradnji s Jedinicom specijalne i interventne policije iz Splita i Pule i pomorskom policijom u nedjelju će u pulskoj luci provesti akciju uklanjanja i uništenja minsko-eksplozivnog sredstva.

Riječ je o protubrodskoj mini, tzv. torpedo, koja datira iz drugog svjetskog rata, a nalazi se na dubini od oko šest metara. Kako bi se ona sigurno uklonila iz mora, a potom transportirala i uništila na sigurnoj lokaciji, policija će poduzeti odgovarajuće mjere u cilju zaštite života i imovine građana.

Stoga će, kako je izvijestila policija, područje pulske luke i Valelunge biti zatvoreno za javnost od oko 6 do 9 sati s morske i kopnene strane, dok će pristup na Marleru biti onemogućen građanima, također s kopnene i morske strane, od 8 do poslijepodnevnih sati. Točno trajanje operacije uklanjanja i uništenja minsko-eksplozivnog sredstva ovisit će o vremenskim uvjetima na moru te o dinamici posla. 

Za vrijeme akcije mole se građani da ne pristupaju zonama osiguranja koje će biti uspostavljene te da postupaju po uputama policije radi sigurnosti svih sudionika akcije uklanjanja.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Bok, ja sam Luna! Terapijski pas 'zaposlen' je u bjelovarskoj osnovnoj školi. Klinci ga obožavaju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije