Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potrage na moru

Nestala dvojica surfera, jedan doplivao do obale, za drugim se traga i pomoću dronova

pomorska policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
30.10.2018.
u 11:01

Obojici su uništena jedra i pali su u more, nakon čega je pokrenuta spasilačka akcija u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Pula i Lučkom ispostavom Umag

Jedan od dvojice surfera nestalih u ponedjeljak poslijepodne u moru ispred Umaga samostalno je doplivao do obale, a s obzirom na vremenske prilike na moru nije bila moguća potraga za drugim, priopćeno je iz ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Kasno sinoć potraga je prekinuta zbog mraka, ali i velikih valova. Za slovenskim surferom traga 15-20 osoba, djelatnici Lučke kapetanije, vatrogasci te Gorska služba spašavanja, javlja HRT

Trenutačno se pretražuje obala od Umaga prema Novigradu jer se na more još uvijek ne može isploviti. Probleme u potrazi radi i jak vjetar koji puše diljem Jadrana. Čeka se da se stabiliziraju vremenski uvjeti i smire valovi, pa će potraga za nestalim sufrerom početi s mora. Također, pokušat će se podignuti i dronovi kako bi se to područje pretražilo i iz zraka.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) su u ponedjeljak u 17 sati i dvije minute zaprimili dojavu očevidaca o dvojici surfera, jednom na wind, a drugom na kite surfu, u moru ispred Umaga, odakle su ih olujni udari vjetra nosili prema otvorenom moru, stoji u priopćenju ministarstva poslanom kasno u ponedjeljak.

Obojici su uništena jedra i pali su u more, nakon čega je pokrenuta spasilačka akcija u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Pula i Lučkom ispostavom Umag.

Službenici pulske Kapetanije su u 18 sati javili kako je jedan od dvojice surfera uspio samostalno doplivati do obale u blizini Umaga, gdje su ga preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Pula u daljnje medicinsko postupanje.

Obišao brodove pa nestao

Noćas oko 1 sat  od Lučke kapetanije Zadar, policija je zaprimila dojavu o nestanku 54-godišnjaka na otoku Silba, a koji je jučer tijekom dana otišao obići svoje brodove u uvali Smardeča na Silbi.

U potragu se uključila pomorska policija, lučka kapetanija i mještani Silbe.

Jutros oko 8 sati na otočiću Kozjak, između Ilovika i Lošinja, članovi posade službenog plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar, pronašli su neozlijeđenog 54-godišnjaka - istakao je Elis Žodan glasnogovornik PU Zadarske. 

>> Pogledajte kako je jako jugo podiglo razinu mora u Rijeci

 

 

Ključne riječi

Komentara 8

NI
nik83
07:16 30.10.2018.

Kakav idiot moraš biti da pored silnih priopćenja u kojima se već danima upozorava na ekstremne vremenske nepogode, orkanski vjetar i velike valove, ideš surfati. I sad netko drugi mora riskirati svoj život zbog budala?

PA
paleontolog
06:52 30.10.2018.

Naplatio bi im potragu 10x vise nego česima u japankama na biokovu i velebitu!!!

DE
deda1234
07:53 30.10.2018.

Jel to onaj koji je bio na dnevniku i reko kako znaju sta rade?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije