Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaplijenjeno oružje, marihuana...

U koordiniranoj policijskoj akciji na zapadnom Balkanu uhićene 22 osobe

oružje i steljivo
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija
25.04.2016.
u 16:45

Ravnatelj nacionalnog ureda Interpola za BiH Branislav Pavlović na konferenciji za novinstvo kazao je kako je regionalna operacija pod kodnim nazivom "Balkan Trigger" provedena od 17. do 19. travnja pri čemu su zaplijenjena 44 komada različitog oružja, na tisuće komada streljiva te veća količina granata i eksploziva

Na području pet država zapadnog Balkana provedena je uspješna zajednička policijska akcija usmjerena protiv organiziranog kriminala pri čemu su uhićene 22 osobe, a zaplijenjena je i velika količina oružja, streljiva i eksploziva, potvrdili su danas u Sarajevu predstavnici bosanskohercegovačkih policijskih agencija koji su koordinirali ovu operaciju.

Ravnatelj nacionalnog ureda Interpola za BiH Branislav Pavlović na konferenciji za novinstvo kazao je kako je regionalna operacija pod kodnim nazivom "Balkan Trigger" provedena od 17. do 19. travnja  pri čemu su zaplijenjena 44 komada različitog oružja, na tisuće komada streljiva te veća količina granata i eksploziva.

Uz to su zaplijenjena 52 kilograma marihuane, a provedene su provjere više od 40 tisuća osoba na području Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Od 22 uhićena njih šest privedeno je po međunarodnim tjeralicama.

Akcija je provedena na zahtjev Glavnog tajništva Interpola uz primjenu baze te međunarodne policijske organizacije čiji je cilj identifikacija i praćenje oružja koje je u nezakonitu posjedu.

>> U zajedničkoj akciji hrvatske i crnogorske policije uhićeno 10 krijumčara drogom

Komentara 10

0
0
20:04 25.04.2016.

Gdje je to zapadni balkan ? Taj pojam postoji jedino u glavama velikosrba...

TO
tolitol
20:24 25.04.2016.

Naše institucije, a pogotovo one medijske koje ovise o novcima poreznih obveznika, spale su odavno na vrlo niske grane. Nekako mi se čini i da je HRT i Hinu besmisleno plaćati. Treba to privatizirati ili ugasiti i skinuti s grbače poreznih obveznika. Ako su mogli Vjesnik prije nekoliko godina, tada mogu i ovo dvoje. Ako u 2016. kada je Hrvatska već nekoliko godina u EU-u usred Zagreba još nisu svjesni ili ne žele biti svjesni toga Hrvatska nije prirepak nikakvom izmišljenom "zapadnom balkanu", tada takve treba prepustiti tržištu pa nek ih plaća i čita onaj tko se s njima slaže.

BA
bakulušić
18:38 25.04.2016.

Hina bi trebala znati da Hrvatska nije Balkan. Balkan u političkom i zemljopisnom smislu je izmišljotina sa kojom Hrvatska nema veze osim duž granice sa Srbijom. U osnovnoj školi su nas učili da je Balkanski poluotok ( ma što to značilo ) do rijeke Save. Tada nam nisu htjeli reći da je do Drine. Sad znamo i molimo vas zapišite to negdje na zidu da novinari ne glavinjaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije