Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID-19

U Hrvatsku stiglo Modernino cjepivo, kreće prema Sisačko-moslavačkoj županiji

Foto: Twitter Marko Milić
1/2
12.01.2021.
u 19:37

Modernino cjepivo početkom mjeseca odobrila je Europska agencija za lijekove.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić objavio je na društvenim mrežama da je u Hrvatsku stiglo Modernino cjepivo

- U Hrvatsku je danas pristiglo prvih 3.600 doza cjepiva @moderna. Cijela prva tranša uputit će se za cijepljenje ljudi protiv bolesti COVID-19 u Sisačko-moslavačkoj županiji - stoji u tvitu. 

 

Podsjećamo, Modernino cjepivo početkom mjeseca odobrila je Europska agencija za lijekove.  Moderna je objavila nedavno i kako imunitet protiv COVID-19 nakon cijepljenja s njihovim cjepivom traje barem godinu dana. 

VIDEO: Branka Aničić prva je osoba koja se cijepila

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
20:09 12.01.2021.

Tako je, to je važno napaćenom nesretnom narodu.

DU
Deleted user
20:19 12.01.2021.

Bit će zanimljivo vidjeti kada budu objavljeni podaci iz drugih država, onih koje su provodile stroge mjere protiv epidemije, poput lockdowna, policijskog sata, propusnica, obaveznih maski itd. Švedska nije provodila nijednu od tih mjera pa joj se smrtnost nije promijenila. Ako zemlje koje su provodile sve te represivne mjere ne budu imale znatni manjak smrtnosti, bit će to dokaz da te mjere nemaju nikakav utjecaj na smrtnost stanovništva

DU
Deleted user
20:36 12.01.2021.

Slatki pelin biljka je porijeklom iz Azije koja proizvodi antimalarijski agent artemisinin, a znanstvenici sa Sveučilišta Columbia u New Yorku, Sveučilišta Washington i Politehničkog instituta Worchester pokazali su da ekstrakti slatkog pelina bazirani na artemisininu, potpunim flavonoidima ili samo iz suhog lišća te biljke pokazuju antivirusnu aktivnost protiv novog korona virusa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije