Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mnogi nemaju dokumente

U Hrvatsku od početka krize ušlo 400 tisuća izbjeglica

 izbjeglice
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/6
16.11.2015.
u 15:05

Broj izbjeglica i migranata koji su od početka krize ušli u Hrvatsku danas je premašio 400 tisuća

Nakon pariške tragedije, mjere opreza pojačane su u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u zimskom prihvatno-tranzitnom centru u Slavonskom Brodu. Procedura se jako strogo poštuje. Izbjeglice se nakon izlaska iz vlaka ili autobusa detaljno pregledavaju i fotografiraju, prolaze metaldetektor, uzima im se otisak prsta i nakon toga se uvode u registar. Od prvog dana u kampu je prisutan i konstantan videonadzor.

U policiji kažu da je bilo pojedinih slučajeva zapljene ponajprije hladnog oružja, no riječ je o zanemarivom broju. Međutim, znatan dio njih ne posjeduje nikakve dokumente. – Većina izbjeglica koji dolaze u kamp imaju osobne dokumente. Oni koji ih nemaju donose potvrde koje su dobili prilikom prelaska neke od ranijih granica na tzv. balkanskoj ruti – u Grčkoj, Makedoniji ili Srbiji – kaže Helena Biočić iz Službe za odnose s javnošću MUP-a.

Broj izbjeglica i migranata koji su od početka krize ušli u Hrvatsku danas je premašio 400 tisuća. U nedjelju ih je kroz brodski kamp prošlo 8.400, a danas do 12 sati još oko 3.000. U policiji predviđaju kako će se pojačan pritisak iz Srbije nastaviti i sljedećih dana.

>> Njemačka odvraća izbjeglice: 'Odlazite iz Afganistana: jeste li sigurni?'

Komentara 4

PE
petarrr
15:31 16.11.2015.

I od toga 2000 terorista

OK
okus
15:44 16.11.2015.

Ne. 4000 terorista.

D1
d12345
21:42 16.11.2015.

Nakon svega ovi polunovinari ih opet nazivaju izbjeglicama.....krv nevinih i ubijenih je na vašim rukama......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije