Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokrenuta kampanja

Njemačka odvraća izbjeglice: 'Odlazite iz Afganistana: jeste li sigurni?'

tinejdžeri afganistanci
Foto: Branimir Bradarić
1/8
15.11.2015.
u 17:30

'Ne vjerujte glasinama i lažnim informacijama koje namjerno šire trgovci ljudima o navodno laganom putu do Njemačke i ugodnom životu u Njemačkoj.'

Njemačka je u Afganistanu pokrenula kampanju odvraćanja izbjeglica od toga da plaćaju kriminalcima za organizaciju dugog i često fatalnog putovanja na koje bi trebali krenuti u želji za novim životom u Europi.

U Kabulu su postavljena dva plakata s porukom na darijskom i paštunskom jeziku, dvama glavnim jezicima u Afganistanu, "Odlazite iz Afganistana: jeste li sigurni?"

Na plakatima je i poveznica sa stranicom "Njemačka u Afganistanu" na Facebooku na kojoj su, između ostaloga, informacije o migracijskim zakonima.

"Ne vjerujte glasinama i lažnim informacijama koje namjerno šire trgovci ljudima o navodno laganom putu do Njemačke i ugodnom životu u Njemačkoj", stoji u najnovijoj poruci na toj stranici.

"Nemojte riskirati vlastite živote nastojeći pobjeći u Europu", kaže se u poruci, uz dodatak da su trgovci ljudima kriminalci kojima je jedino stalo do novca.

>> Izbjeglice žive na ulicama u nemogućim uvjetima, a svoje mrtve bacaju u more

>> Francuska je postala cilj zato što protiv islamista ratuje na više fronta

>> Merkel je kao neoprezan skijaš koji se spušta niz brdo i pokrene lavinu

Komentara 17

PE
perfa57
18:00 15.11.2015.

Opet vi sa slikom djece i žena u prvom planu. Ponovo ih nazivate izbjeglicama. Dokle?

UM
umnjak
17:53 15.11.2015.

Pa to nisu izbjeglice. To su migranti.

OL
olrajt
18:16 15.11.2015.

Migranti sasvim sigurno dolaze organizirano i s ciljem da prošire rat na Europu, i nije mi jasno kako to n uviđaju državnici koji vode zemlje u koje migranti žele doći....pa to je invazija na Europu na lukav i prepreden način!...i mi te napadače na Europu još i moramo voziti i hraniti!....da nije tragedija bilo bi smiješno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije