Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REFORMA ZDRAVSTVA

U Hrvatskom zdravstvu svega ima osim dobrog upravljanja

05.07.2021.
u 21:07

Rezultati istraživanja pokazuju da Hrvatska ima izvanredne ljudske resurse potrebne za stvaranje modernog zdravstva. Zašto je ta informacija važna? Zato što je lakše uzimati kredite, kupovati aparate i graditi zgrade nego obrazovati kritičnu većinu profesionalaca u najvažnijem i najvećem društvenom podsustavu

Komentara 3

DU
Deleted user
23:19 05.07.2021.

hrvatska ima iznimno loš zdrastveni sustav koji donekle spašavaju pojedinci koji vole svoj posao, takvih je sve manje, a sustav je katastrofičan. Solidarni sustav u državi sa 25% pdv a je notorna glupost, svi trebaju plačat isto a onaj tko nema neka za njega plati država osnovni set zdrastvenih usluga, notorna je glupost da netko da npr. 2.000.000,00 kn za radnog vijeka u zdrastvo a sve bitno mora raditi privatno jer te naruče za godinu dana na pregled ako nema babe i stričeve u sustavu, e onda može odmah - to treba mijenjati i to hitno.....

MI
Milson7
16:57 06.07.2021.

Prošlo ljeto dao sam otkaz na poslu i upisao vanredno fakultet(imam 22 godine ali nebitno). I kako nisam znao da imam mjesec dana da se javim na burzu sada nemam zdravstveno jer mi to nigdje nije bilo rečeno i plus apsurd je da izvanredni studenti nemaju apsolutno ikakva prava. I sada je još najbolje od svega što se želim cijepiti ali mi nedaju jer nemam zdravstveno a žale se da se ljudi ne žele cijepiti i da ima viška cjepiva...a nedaju meni da se cijepim.. jebu ludi zbunjene u ovoj državi.

ZU
zupi
07:17 06.07.2021.

Hrvatsko zdravstvo trosi 40% svojih prihoda u place. Uzimajuci u obzir da medicinski profesionalci iz zapadnih zemlja imaju u posjeku bar 3 puta vece place od naših, kad bi mi svojima podijelili takve place probili bi sadasnji proracun za 20%samo kako bi place isplatili. Drugim rijecima, za sadašnje ulozeno, dobivamo jako, jako puno i tesko da mozemo dobiti jos bolje jer režući plaće med. profesionalci ce otici vani, a režući na lijekovima i diagnostickim metodama, kvaliteta usluge ce znacajno pasti. Dakle "nismo Krist i ne mozemo s 2 ribe i 5 kruhova prehraniti 5000 ljudi".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?