Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100 000 potpisa

U Austriji uspjela službena peticija protiv pušenja u restoranima

Pušenje
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
18.02.2018.
u 17:21

Peticiju je pokrenula Austrijska medicinska udruga (OAeK) pošto se pod pritiskom stranke krajnje desnice FPOe, koalicijskog partnera konzervativaca, odustalo od plana potpune zabrane pušenja u barovima i restoranima.

Službenu peticiju kojom se tražila zabrana pušenja u restoranima i kavanama u Austriji potpisalo je 100.000 osoba u 72 sata, što je prag koji omogućuje da se ta inicijativa preda parlamentu.

Peticiju je pokrenula Austrijska medicinska udruga (OAeK) pošto se pod pritiskom stranke krajnje desnice FPOe, koalicijskog partnera konzervativaca, odustalo od plana potpune zabrane pušenja u barovima i restoranima koja je trebala stupiti na snagu u svibnju. Predsjednik reda liječnika Thomas Szekeres je izjavio da je ta peticija doživjela "senzacionalni početak".

Peticija je ostvarila takav uspjeh da je registriranje potpisa na internetskoj stranici ministarstva unutrašnjih poslova moralo biti prekinuto tijekom dva sata u petak zbog preopterećenosti servera ministarstva.

Szekeres je zadovoljno rekao da će uspjeh peticije prisiliti političke dužnosnike da ponovo razmotre to pitanje.

Komentara 19

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
17:47 18.02.2018.

Svaka cast. Ovdje kod nas se pusi gdje tko hoce, kad tko hoce...

Avatar airyji
airyji
18:43 18.02.2018.

EU, je pokrenula niz mjera za zabranu pušenja, uključujući reklamiranje duhanskih proizvoda i odredbu da se na kutije cigareta stavljaju fotografije bolesnih pluća i drugih organa kao upozorenje na opasnosti pušenja. .... moguće uvođenje zabrane pušenja i na radnom mjestu.u. Takva pravila postoje u SAD-u, gdje je u stotinu gradova među kojima je i New York, pušenje zabranjeno u barovima i restoranima....Hrvatska u tome zaostaje !!!..Hrvatska u svemu zaostaje !!

DU
Deleted user
22:19 18.02.2018.

Svaki ugostiteljski objekat opremiti prostorijom za pusace sa ventilacijom sa zakonskom obavezom I efektivne enormne novcane kazne. HR je raj za pusace a pakao za nepusace i ljude sa raznim raspiratornim problemima koji su diskriminirani i terorizirani od strane pusaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije