Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očekuju lavinu

Hrvati zatrpani snijegom u Tirolu, 10.000 Austrijanaca odsječeno u skijaškom resortu

Foto: Screenshot
22.01.2018.
u 14:02

Koliko je situacija opasna govori i podatak da su jutros dežurne službe proglasili 5. od 6 stupnjeva opasnosti od lavine

Najmanje 10.000 Austrijanaca i turista ostalo je odsječeno u skijaškom resortu i gradu Ischglu u pokrajini Tirol. Hitne službe su, zbog velike opasnosti od razorne lavine, zatvorili dosad jedinu pristupnu cestu mjestu. 

- U nedjelju je bio kolaps u Tirolu. Ceste su bile zatvorene, auti su bili zatrpani snijegom. Dok hodam, snijeg mi je preko koljena. Danas je normalnije te se polako čiste ceste, rekao je za 24sata čitatelj koji se nalazi u Pfundsu u Austriji.

Taj dio graniči s Ischglom. Koliko je situacija opasna govori i podatak da su jutros dežurne službe proglasili 5. od 6 stupnjeva opasnosti od lavine te ju očekuju svaki trenutak. Zadnji put tu razinu opasnosti zabilježili su 1999. godine, piše portal Skigebiete-test.

Nitko zasad ne može pristupiti skijaškim centrima See, Kappl i Ischgl. Situacija je loša i na švicarskoj strani Alpa gdje su zatvorene sve pristupne ceste do mjesta Samnaun.

- U noći na ponedjeljak očekujemo 50 centimetara svježeg snijega - rekao je Thomas Kleinheinz iz Ischgla. Zbog novih oborina očekuju da će opasnost od lavina i dalje rasti. Smirivanje vremena očekuju tek u utorak.

Ključne riječi

Komentara 18

5S
505.scrtom
16:40 22.01.2018.

Što čekaju ,nek se prime sada malo lopate i počnu čistiti ,isto kao što se rado prime te skije.

Avatar istovari
istovari
16:25 22.01.2018.

Bar su pošteđeni "vijesti" iz Hrvatske...

Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
15:12 22.01.2018.

A neka mi netko kaže koji moj tamo traže ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije