Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRINJAVAJUĆE

U Austriji i danas više od 100 novozaraženih i novi klasteri zaraze

Austrija
Foto: /XINHUA/PIXSELL
1/3
30.07.2020.
u 11:57

Kako navode mediji, problem u Beču je i tulumarenje mladih uz rijeku Dunav na tzv. Dunavskom otoku, gdje se u velikim skupinama zabavljaju ne pridržavajući se propisanih mjera zaštite od širenja koronavirusa.

Broj novih slučajeva zaraze koronavirusom i nadalje u Austriji na visokoj razini. Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova u protekla 24 sata zabilježeno je 105 novozaraženih, te je trenutačno u ovoj alpskoj zemlji 1.609 aktivno bolesnik. Na bolničkom liječenju je ponovno više od 100 osoba, točnije 105, od čega je u intenzivnoj njezi 18.

Najviše zaraženih je u pokrajinama Gornjoj Austriji (32) i Beču (21), koje se već tjednima izmjenjuju na vodećoj poziciji. Slijede Donja Austrija (13), Štajerska (12), Salzburg (11), Tirol (9), Vorarlberg (4), Gradišće (2) i Koruška (1). Ono što je primjetno iz navedenih podataka je da svih devet austrijskih saveznih pokrajina u proteklih 24 sata imaju nove slučajeve Covid-19 zaraze. Ali, ne samo to, nego da su u pojedinim pokrajinama otkriveni novi klasteri zaraze, kao primjerice u Beču i Donjoj Austriji. U Beču je naime, više novozaraženih osoba nakon pogreba na jednom od bečkih groblja.

Testirano je 200-njak osoba, a kod 18 iz dvije veće bečke obitelji, za sada je test na koronavirus bio pozitivan. Nulta osoba i prenositelj zaraze navodno je bila jedna od osoba koja se je prije sprovoda vratila s odmora iz Turske, gdje se je prilikom boravka kod djeda i bake, navodno zarazila. Kako navode mediji, problem u Beču je i tulumarenje mladih uz rijeku Dunav na tzv. Dunavskom otoku, gdje se u velikim skupinama zabavljaju ne pridržavajući se propisanih mjera zaštite od širenja koronavirusa.

Također izvještavaju i o dva nova klastera zaraze koronavirusom u Donjoj Austriji s 13 novozaraženih u azilantskom prihvatilištu te 8 novozaraženih koji su bili gosti na vjerskom obredu krštenja u jednoj od donjoaustrijskih obitelji. Austriji MUP u četvrtak izvještava o do sada u Austriji zabilježenih ukupno 20.955 oboljelih, 18.628 oporavljenih i 718 preminulih, što su dva nova smrtna slučaja u proteklih 24 sata. Od ukupno 8,9 milijuna Austrijanaca do sada je ukupno testirano 880.036 osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije