Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZA Priželjkujem penale i pobjedu

Turski veleposlanik u Hrvatskoj Umur Apaydin o utakmici

apaydin02.jpg
import
19.06.2008.
u 21:01

Nakon 90 minuta neriješeno, produžeci – također neriješeno. Zatim jedanaesterci. Pobjednik – Turska.

Takav rezultat četvrtfinalne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Turske priželjkuje turski veleposlanik u Hrvatskoj Umur Apaydin. No neće mu biti krivo ni ako ishod bude dijametralno suprotan te dalje ode Hrvatska.

– Bit će to prijateljski meč, ali utakmica je utakmica i naravno da ću navijati za svoj tim. Ako izgubimo, neće mi biti drago, no bit ću sretan što u polufinale odlazi baš hrvatski tim, tim zemlje koju jako volim, a ne neka druga reprezentacija – kaže Apaydin.

I dok će turski predsjednik Abdulla Gu00FCl i premijer Recep Tayyip Erdogan tursku nacionalnu vrstu bodriti s tribina u Beču, veleposlanik Apaydin ostaje u Zagrebu. 

– Pozvao sam nekoliko turskih prijatelja, skupit ćemo se u rezidenciji i gledati utakmicu – kaže Apaydin.

To će, dodaje, biti doživljaj jer zaista uživa u nogometu.

– Riječ je o potpuno nepredvidljivoj igri, u trenu se može apsolutno sve promijeniti. Baš kao što je bilo u utakmici s Češkom. A večeras priželjkujem produžetke jer ćemo tako dulje moći uživati u vrhunskom nogometu – objašnjava Apaydin na prekjučerašnjem predstavljanju drugog broja časopisa Nova diplomacija, čija je glavna tema potpuno posvećena Turskoj.

O igri turskih igrača kaže da će, kao i uvijek, biti srčana, no da to i nije čudno jer “Turci - kao prava temperamentna  mediteranska nacija - sve rade sa srcem”. Baš kao i Hrvati, dodaje.

Veleposlanikova ljubav prema Hrvatskoj nije puka diplomatska kurtoaznost. Veleposlanik je slijedio primjer brojnih Hrvata i na svoj privatni automobilu postavio dvije zastavice – tursku i  hrvatsku.

No veza između Hrvatske i veleposlanika Apaydina nije počela prije dva mjeseca, otkad u Zagrebu predstavlja svoju domovinu Tursku, već ima i svoju pretpovijest.

– Četiri godine bio sam veleposlanik u Mađarskoj i često bih subotom dolazio iz Budimpešte u Zagreb samo na jedan dan. Zašto? Po svježu ribu s Dolca – otkriva Njegova Ekselencija.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije