Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Sjevernoj Koreji

Trump najavio drugi summit s Kimom nakon izbora 6. studenog

Donald Trump i Kim Jong-un
Foto: Reuters/PIXSELL
10.10.2018.
u 07:11

Trump je novinarima rekao da planira svoj drugi summit s Kimom, te da je u dosadašnjim razgovorima s njime postignut "nevjerojatan napredak"

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u utorak da će se njegov drugi summit sa čelnikom Sjeverne Koreje Kim Jong Unom održati nakon izbora za Kongres i Senat, zakazanih za 6. studenog, prenijela je agencija Reuters.



U razgovoru s novinarima tijekom leta na politički skup u Iowu Trump je najavio da će se sa sjevernokorejskim vođom ponovno sastati nakon izbora u studenom. "Sada jednostavno ne mogu otići", kazao je.

Ranije u utorak Trump je novinarima rekao da planira svoj drugi summit s Kimom, te da je u dosadašnjim razgovorima s njime postignut "nevjerojatan napredak".

Američki državni tajnik Mike Pompeo tijekom vikenda je održao "vrlo dobre" razgovore s Kimom, a kao mjesto sastanka se razmatraju tri ili četiri lokacije, dodao je Trump.


Pompeo je nedavno u Seulu izjavio da su dvije strane "prilično blizu" postizanja dogovora o drugom summitu dvojice predsjednika.

Novinarima je rekao da je Kim spreman dozvoliti međunarodnim inspektorima pristup poligonima za nuklearna testiranja Punggye-ri i za testiranje raketnih motora Sohae čim se postigne dogovor o načinu obavljanja nadzora.

"Iako je još mnogo posla pred nama, sada možemo vidjeti put kojim ćemo ostvariti krajnji cilj, a to je potpuna i konačna denuklearizacija Sjeverne Koreje", kazao je Pompeo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije