Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hoće na političke skupove

Trump misli da nije zarazan: Vratio sam se jer sam savršeni fizički primjerak

President Trump and Joe Biden Meet in First Presidential Debate
Foto: CNP/Newscom/PIXSELL
1/4
08.10.2020.
u 15:56

Bijela kuća odbija otkriti kad je proveden zadnji test na kojem je bio negativan na koronavirus pa s tako niti ne zna koliko je dugo pozitivan

Američki predsjednik Donald Trump, izoliran u Bijeloj kući gdje se liječi od covida-19, misli da nije zarazan i tvrdi da se osjeća dovoljno dobro da nastavi održavati političke skupove uoči izbora 3. studenoga. "Vratio sam se jer sam savršeni fizički primjerak“, rekao je republikanski predsjednik u razgovoru za Fox Business Network, prvom otkako je prije tjedan dana otkriveno da je pozitivan na koronavirus. 

Za tvrdnju da još uvijek nije zarazan njegovi liječnici tek trebaju predočiti čvrste dokaze. Bijela kuća odbija otkriti kad je proveden zadnji test na kojem je bio negativan na koronavirus pa sa tako niti ne zna koliko je dugo pozitivan.  Trump je pod pritiskom da nastavi s političkim skupovima kako bi vratio zamah kampanji za novi mandat u Bijeloj kući, četiri tjedana prije dana izbora. Ankete u ključnim saveznim državama pokazuju da zaostaje za svojim protivnikom, demokratom Joeom Bidenom. 

Neće na virtualnu debatu

Trump je ujedno kritizirao objavu Povjerenstva za organizaciju američkih predsjedničkih debata (CPD) da se iduća televizijska rasprava dvojice kandidata 15. listopada održi virtualno zbog njegove zaraze. "Neću gubiti vrijeme na virtualne debate", rekao je Trump u razgovoru za Fox Business Network. "Mislim da uopće nisam zarazan". "Osjećam se dobro, jako dobro“, dodao je republikanac koji je tri noći proveo u vojnoj bolnici prije nego što je u ponedjeljak pušten. 

Otkrio je da više ne prima veći dio terapije za virus, ali je priznao da je i dalje steroidima. Trumpa se često kritiziralo da podcjenjuje ozbiljnost koronavirusa koji je u SAD-u odnio 210 tisuća života, a milijune ostavio bez posla. S podcjenjivanjem je nastavio i nakon što se zarazio, zbog čega su ga društvene mreže cenzurirale jer širi dezinformacije. 

"Mislim da je to bio Božji blagoslov. Ovo je bio prerušeni blagoslov“, rekao je u videosnimci objavljenoj na svom Twitter profilu, dodavši da su mu lijekovi biotehnološke tvrtke Regeneron Pharmaceuticals Inc. omogućili da iskusi njihovu djelotvornost. Obećao je da će taj lijek učiniti besplatnim za sve Amerikance, iako nije pojasnio kako će to učiniti i tko će snositi trošak.  SAD trenutno bilježi više od 44 tisuće slučajeva zaraze dnevno. 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
17:03 08.10.2020.

Ali on mora biti bolestan, on mora imati simptome, on jednostavno ne može biti zdrav. Jer Corona je smrtonosna. Od nje je umrlo već milijun na cijelom svijetu. Nema veze što je umrlo više ljudi od raka ili gladi. Covidioti

AA
aabbcc
18:41 08.10.2020.

Božji blagoslov, propade klinika pobjegao im Trump a taman da ga stave na respirator i pocnu lijeciti.

NE
Nepokolebljiv
17:48 08.10.2020.

Boy, o boy! Pojest ce drustvene mreze cisto organsko gnojivo poslije izbora!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije