Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potonuli na mjestu

Tri mornara poginula u sudaru broda i trajekta na Jadranu

vježba (1)
Hrvoje Jelavić/Pixsell
20.10.2011.
u 10:42

Dvojica turskih mornara, od njih 10, spašena su, a za petoricom se traga. Reina 1 bila je na putu za Crnu Goru

Trojica turskih mornara poginula su, a njih je pet nestalo kada je njihov trgovački brod potonuo nakon sudara s trajektom nedaleko od albanske luke Drač na Jadranskom moru.

Brod Reina 1 težak 3000 tona, koji plovi pod malteškom zastavom, potonuo je odmah, javlja Guardian, nakon sudara s trajektom Ankara u međunarodnim vodama noćas oko jedan sat na oko 30 kilometara od Drača.

Tijelo jednog od poginulih mornara izvučeno je iz mora, a izvlačenje tijela preostalih poginulih mornara odgođeno je zbog nemirnog mora. Od ostatka posade za sada su spašena dva mornara.

Reina 1 s deseteročlanom posadom bila je na putu za Crnu Goru.

Na trajektu kojim je 200 putnika krenulo iz Dračaa prema Bariju nitko nije ozlijeđen, a trajekt se još uvijek nalazi na mjestu sudara. Policija nije dala nikakve informacije o sudaru, a uza svoje snage u potragu za nestalim mornarima uključila je i vojne brodove i helikoptere.

Komentara 9

FR
frabrne
11:36 20.10.2011.

I ne samo to sa slikom vec je i nas gospon novinar imal sigurno super peticu iz zemljopisa a mozda i taj dan nije bio u skoli kad su se ucili da grad durres se na hrvatskom zove Drač

OR
ortak
11:43 20.10.2011.

neki novinari smatraju da je Jadransko more samo Hrvatsko te automatski naša Gorska služba spašava sa MORH-om iz mora.

OB
-obrisani-
11:14 20.10.2011.

ova ilustracija treba pokazati kako izgleda more - ljudima koji to ne znaju... sada još samo u glavi treba obrisati helikoptersku vježbu, a zamisliti dva broda kako se sudaraju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije