Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRANKA MOŽEMO!

Tomašević predstavio kandidate: Danijela Dolenec i Luka Korlaet u utrku za zamjenike gradonačelnika

Tomašević predstavio svoje kandidate za zamjenicu i zamjenika
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
12.04.2021.
u 13:40

Doista vjerujem da ćemo biti super tim koji će dobro upravljati ovim gradom i koji će podići kvalitetu života građana, kazao je Tomašević

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević (Možemo! i Zagreb je naš!) predstavio je u ponedjeljak kandidate za svoje zamjenike - Danijelu Dolenec i Luku Korlaeta, istaknuvši da će s njima funkcionirati kao tim koji će podići kvalitetu života građana. 

“Doista vjerujem da ćemo biti super tim koji će dobro upravljati ovim gradom i koji će podići kvalitetu života građana”, kazao je Tomašević na konferenciji za medije.  

VEČERNJI TV: Tomašević o rezovima u gradskoj upravi: Ne treba se nitko bojati otkaza, samo oni koji su radili nezakonito

Predstavljajući kandidate istaknuo je da je Dolenec izvanredna profesorica na Fakultetu političkih znanosti i nagrađivana znanstvenica te osnivačica platformi Možemo! i Zagreb je naš!, a Korlaet docent na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Dolenec: Promijeniti paradigmu upravljanja gradom

Kao kandidatkinja za prvu zamjenicu gradonačelnika, Dolenec je najavila kako će se na toj funkciji fokusirati na preustroj funkcioniranja gradske uprave, jačanje i razvijanje partnerskog upravljanja zajedno s građanima te na osnaživanje Zagreba kao sveučilišnog centra i centra inovacija. 

“Mi smo kao izvršni tim na čelu grada prije svega odgovorni da promijenimo paradigmu upravljanja gradom, to je nulta točka našeg programa na koju ćemo se svi trebati fokusirati na početku mandata kako bismo omogućili da se provede cjelovitost našeg programa”, istaknula je Dolenec. 

Dodala je kako se preustrojem, odnosno izborom najboljih osoba, može osigurati provedba njihovog programa. Među ostalim, najavila je kako će revidirati ugovore o vanjskim uslugama Grada Zagreba, kao i ugovore o agencijskom radu kako bi se agencijski rad smanjio ili ukinuo.

“Potpuno ćemo raskrstiti s dosadašnjim načinom kadroviranja, nekompetentnog, nestručnog i neregularnog kadroviranja. Ova gradska uprava okrenut će novi list u budućnosti Zagreba, želimo potaknuti najbolje ljude da nam se u tome pridruže”, poručila je. 

Korlaet: Urbanizam, stanovanje i protupotresna obnova

Korlaet je najavio kako će se kao drugi zamjenik gradonačelnika baviti urbanizmom, stanovanjem i protupotresnom obnovom, istaknuvši da je urbanizam u krizi, a da ga on želi promovirati kao disciplinu koja usuglašava interes sviju, a ne samo privatnog kapitala. 

Upozorio je i na probleme stanovanja u Zagrebu koji je, ističe, postao 'nepriuštiv' građanima te dodao da platforma Možemo! ima set alata i akcija kako bi se okrenuo trend rasta cijena stanovanja. Najavio je i kako će platforma predstaviti ubrzani okvir za poslijepotresnu obnovu Zagreba koja 400 dana nakon potresa, sporo napreduje.

 

Velike gužve za cijepljenje protiv covida-19 na Zagrebačkom velesajmu

Komentara 8

BI
bigstar
16:32 12.04.2021.

Kakva ekipa, fuj!

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:05 12.04.2021.

ovaj bi štel bit gazda?hahahahahahahahahaha

DA
DarthVader
20:03 12.04.2021.

Sacuvaj nas boze i vraze doticnih. Ako budu izabrani Zagrebu nema spasa. Ostat ce obicna selendra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije