Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI VLASNIK AGROKORA

Todorić: 'Volio bih biti premijer BiH; Plenković je izgubljen čovjek, stiže mu kraj'

Zagreb: Nakon pada klju?nog vješta?enja Ivica Todori? obratio se  javnosti
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
22.11.2023.
u 09:56

Todorić želi drugačiju Hrvatsku te s tim na umu sljedeći mjesec osniva stranku za koju je siguran da će uspjeti ne samo plasirati se na političku scenu, već i pobijediti HDZ

Detalje tužbe u SAD-u, budućnost vlastite političke karijere, ali i sumnje da je premijer nastojao po nalogu Bruxellesa predati Agrokor Rusima, kao i da Plenkoviću uskoro dolazi kraj, komentirao je bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u emisiji Mreža BiH televizije.

Otkrio je kako nije bio niti svjestan što će se dogoditi Agrokoru, kada je primijetio da se na njega i njegovu kompaniju razvija "napad u dva smjera" - Odjedanput su rekli Ivica Todorić je kriminalac i lopov, a s druge strane Agrokor je u problemima. Saznao sam kasnije da Agrokor napada vlastita država kad mi je došla tadašnja potpredsjednica vlade Martina Dalić u moj ured i rekla  – Todoriću, ti trebaš prepisati svoju imovinu bez naknade u jednom birou kod jednog notara. Miči se iz kompanije. Znao sam da iza toga stoji premijer - kazao je.

Prema njegovim riječima, Andrej Plenković djelovao je prema uputama iz Bruxellesa koji je htio "dati veći društveno-politički utjecaj ruskom kapitalu u zemljama Zapadnog Balkana. Todorić smatra kako je stvarno oštećen u tom procesu te da štetu netko mora platiti, zbog čega je pokrenuo proces naplate. 

- To ide na stol najkompetentnijim ljudima danas na svijetu. Teško je kazati kakvu će oni odluku donijeti. Sedam godina radim na tom predmetu. Sto posto sam siguran sam da ću to dobiti. Onda iza toga se traži određena naknada. Nismo izračunali još kolika - rekao je Todorić, ističući da ne želi nagodbe, nego samo da se sazna tko je kriv.

POVEZANI ČLANCI:

- Ivica Todorić nikad neće svoju državu zaviti u crno, nema šanse.  Ako sam ja u pravu, bit će određene posljedice u obavezi koja bude prema meni. Znat ću pametno postupiti, ne samo u interesu Hrvatske i budžeta, nego i Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije, gdje god su moje kompanije - osigurava građane.

Opisao je Andreja Plenkovića kao "izgubljenog čovjeka" koji je napravio "dramatično protuzakonite stvari" te smatra kako on ne može ostati u politici. Todorić želi drugačiju Hrvatsku te s tim na umu sljedeći mjesec osniva stranku za koju je siguran da će uspjeti ne samo plasirati se na političku scenu, već i pobijediti HDZ.

Ako u svojoj namjeri da pobjedi na izborima uspije, Todorić kaže kako će svakom premijeru i predsjedniku pokušati otvoriti oči. - Jako bih volio biti premijer BiH. Tamo imate više politički nego ekonomski život za građane - dodao je, zaključivši kako će sljedeća godina biti "Plenkovićev politički kraj".

GALERIJA Ivica Todorić obratio se javnosti vezano za slučaj Agrokor

Zagreb: Nakon pada klju?nog vješta?enja Ivica Todori? obratio se  javnosti
1/14

Komentara 16

GI
Gitte
10:16 22.11.2023.

Dosta tebe zašto si došao u situaciju da si bankrot. Našega Plenkija ostavi namru ima on posla i bez tebe.

EB
EBERT
10:39 22.11.2023.

Taj covjek stvarno nije sam u glavi.

DA
dalmatimun
10:54 22.11.2023.

najbolje da se ti opet izgubiš u London

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije