Naslovnica Vijesti Hrvatska

'To je laž i manipulacija, USKOK je odbacio Sabljakovu prijavu'

Ne postoje elementi za pokretanje postupaka zbog povrede službene dužnosti protiv državnih službenika u MVEP-u RH, poručuje Ministarstvo u priopćenju
21. rujna 2018. u 12:52 60 komentara 7204 prikaza
Marija Pejčinović Burić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon današnje konferencije za medije Mostova zastupnika Nikole Grmoje o navodnom protupravnom trošenju državnog novca u dvama veleposlanstvima RH oglasilo se Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, iz kojeg poručuju da je USKOK odbacio kaznenu prijavu zaposlenika ministarstva Damira Sabljaka, koji je na Grmojinoj konferenciji rekao da spomenute slučajeve mjesecima neuspješno prijavljuje nadležnim institucijama.

Nikola Grmoja NAJAVILI NOVA IZNENAĐENJA Od turbulencija u HDZ-u mogao bi profitirati Most, poruke desnima već šalju

U MVEP-u kažu da su prekjučer primili rješenje USKOK-a, kojim je odbačena kaznena prijava Damira Sabljaka vezana uz raspoređivanje mr. sc. Lorete Bertoša-Kušen u Australiju, kao i uz Sabljakove tvrdnje vezane uz nalaz Državnog ureda za reviziju o lokalno angažiranim osobama u veleposlanstvu RH u Washingtonu tijekom 2016. godine, u vrijeme mandata veleposlanika RH Joška Pare.

Pogledajte video s Grmojine konferencije:

[video: 26873 / ]

"Iako je predmetna kaznena prijava podnesena protiv 'nepoznatog počinitelja', medijskim objavama, kao i raspravama u Hrvatskom saboru neutemeljeno je imenovan veći broj državnih službenika, osoba imenovanih na dužnost, kao i državnih dužnosnika kao počinitelja navodnih prijevara i prikrivanja istih u službi vanjskih poslova Republike Hrvatske. Sve teze o organiziranoj prijevari i prikrivanju istih ovim  su Rješenjem u potpunosti demantirane", stoji u priopćenju MVEP-a.

Pogledajte video s Grmojine konferencije:

[video: 26874 / ]

"Potpuna je laž i manipulacija koju iznosi zastupnik Grmoja kako 'ministrica Pejčinović Burić nije poduzela ništa niti pokrenula bilo kakav postupak'. Iz Rješenja USKOK-a jasno je kako je MVEP RH bez odlaganja poduzeo sve aktivnosti iz svoje nadležnosti, bez obzira na to što se radi o događajima iz razdoblja kada su drugi ministri vodili MVEP, tj. koje je prethodilo stupanju na dužnost aktualne potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. Na temelju utvrđenih činjenica, a što je potvrđeno i navedenim Rješenjem USKOK-a, ne postoje elementi za pokretanje postupaka zbog povrede službene dužnosti protiv državnih službenika u MVEP-u RH", navodi MVEP.

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Lovre42
  Lovre42:

  Dakle, drug paro je nevin.Baš kao i njegova supruga.Sada, kad se USKOK riješio ove velike dileme, može sve resurse baciti na "kriminalce" Modrića Lovrena i ostale, kojima je najveći krimen, ulazak hrvatske repke u finale svjetskog prvenstva.Naprijed pošteni i profesionalni USKOK.

 • Avatar Infinity
  Infinity:

  Zašto Sabljak nije dobio nikakve službene odgovore na prijave ako je sve tako kristalno čisto

 • Avatar MK
  MK:

  Zasto je MVEP od USKOK-a dobilo obavjest da je sa Parom sve okay, a onaj koji je slucaj prijavio ne dobiva nikakve informacije stanju obrade slucaja? ...I onda vi Ministrice mislite da vama bilo tko vjeruje i cudite se raspadu ... prikaži još!u povjerenja gradana u institucije?