Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljuje na Twitteru

Tinejdžer koji je izluđivao Muska sada prati letove ruskih milijardera

Foto: EXPA/Johann Groder/Pixsell
1/3
01.03.2022.
u 20:12

Twitter račun, nazvan Russian Oligarch Jets, prikazuje vrijeme i karte kada i gdje polijeću i slijeću privatni zrakoplovi nekih od najvećih ruskih milijardera.

Tinejdžer koji je postao poznat po praćenju privatnog aviona milijardera Elona Muska putem Twittera ima novu metu - ruske oligarhe.

Jack Sweeney, 19-godišnji student IT-a na Sveučilištu Central Florida, otvorio je novi račun na Twitteru na kojem prati letjelice ruskih milijardera u trenucima dok se oni suočavaju sa sve većim međunarodnim pritiskom zbog invazije Rusije na Ukrajinu.

Twitter račun, nazvan Russian Oligarch Jets, prikazuje vrijeme i karte kada i gdje polijeću i slijeću privatni zrakoplovi nekih od najvećih ruskih milijardera. Imao je više od 100.000 pratitelja u utorak do podneva po srednjoeuropskom vremenu.

Automatsko praćenje letova pokrenuto je u nedjelju nakon što su Europska unija i Sjedinjene Države objavile nove sankcije užem krugu ljudi ruskog predsjednika Vladimira Putina i obećale da će zamrznuti njihovu imovinu, uključujući avione, jahte i luksuzne kuće.

Spomenuti Twitter račun prati istaknute ruske tajkune poput vlasnika nogometnog kluba Chelsea Romana Abramoviča, Vladimira Potanjina, najbogatijeg čovjeka u Rusiji, i milijardera iz industrije čelika Aleksandra Abramova.

Kako bi pratio ruske tajkune, Sweeney sada koristi popis privatnih zrakoplova i helikoptera koje je već pratio blog pod nazivom Radar Spots.

Sweeney je također postavio Twitter račun za praćenje zrakoplova koje bi Putin mogao koristiti, ali je upozorio u tweetu da se ne očekuje da će podaci biti vrlo točni jer postoji nekoliko VIP zrakoplova koje koristi ruski predsjednik i nema mnog dostupnih podataka o letovima u Rusiji.

Video - Ukrajinski vojnik pjeva domoljubnu pjesmu tijekom ruske invazije

Komentara 1

AN
angeomihael
21:04 01.03.2022.

Nigdje nema mira za zle ljude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije