Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADIĆ ODBIO NOVAC

Elon Musk u strahu zbog 19-godišnjaka: 'Ne sviđa mi se pomisao na to da me luđak ustrijeli'

Elon Musk
Foto: REUTERS
1/3
31.01.2022.
u 07:32

Direktor Tesle i SpaceX-a ponudio je tinejdžeru 5000 dolara kako bi spriječio praćenje njegovih letova

Tinejdžer s Floride odbio je ponudu Elona Muska vrijednu 5000 dolara, odnosno više od 32 tisuće kuna da izbriše svoj Twitter račun koji prati kretanje Muskova privatnog aviona. 

Profil "ElonJet" 19-godišnjeg Jacka Sweeneya ima više od 150 tisuća pratitelja i upotrebljava bot koji je Sweeney razvio za praćenje Muskovih letova. Na Twitteru se tako objavi svako polijetanje, slijetanje i trajanje svakog putovanja. Osim Muska, Sweeney prati letove Billa Gatesa, Jeffa Bezosa i drugih, piše CNN.

Prvu poruku od Muska primio je 30. studenoga, a u njoj je stajalo: "Možeš li ovo ugasiti? To je sigurnosni rizik. Ne sviđa mi se pomisao na to da me luđak ustrijeli."

Direktor Tesle i SpaceX-a ponudio je tinejdžeru 5000 dolara kako bi spriječio praćenje njegovih letova. Mladić je uzvratio tražeći 50.000 dolara, rekavši kako bi novac koristio za obrazovanje i možda kupnju automobila Tesla. 

Musk je odgovorio kako ne osjeća da je u redu platiti da se Twitter profil zatvori, a Sweeney mu je kazao: "Osim naknade, opcija poput stažiranja znatno bi olakšala gašenje". Musk na to još uvijek nije odgovorio.  

Sweeney je rekao da je obožavatelj SpaceX-a od prvog lansiranja Falcon Heavyja 2018. godine. Musku je ponudio nekoliko tehničkih savjeta, govoreći milijarderu o programu za blokiranje koji bi mogao koristiti za suprotstavljanje programima za praćenje letova.

"Izgleda da je poslušao taj savjet", rekao je Sweeney te dodao kako se čini da Musk trenutačno koristi takav program za blokiranje. Unatoč tome, on mu letove i dalje može pratiti. Taj je proces sada, pojašnjava, samo ponešto kompliciraniji. 

VIDEO Matejev otac: Zvala me hrvatska policija i obavijestila da dolaze. Ne znam imaju li kakve nove dokaze

Ključne riječi

Komentara 40

DU
Deleted user
07:42 31.01.2022.

Igraju se sa cijelim svijetom i ocekuju da su svi na razini ovce ,cak i puno nize.

AF
AfganistanskiHrvat
10:26 31.01.2022.

Ni meni se ne sviđa da mi neki luđak za kompjuterom može upravljati s automobilom.

DA
dancuo
10:03 31.01.2022.

Badava ti milijade kad jedan metak ne košta ni dolar... Ja ne znam što očekuju, da se igraju Bogova, a boje se smrti - ne ide to tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije